SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Aluevaaleissa on kyse hoitoon pääsystä ja hoidon saannista

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Historian ensimmäiset aluevaalit käydään nyt, ennakkoäänestäminen on jo alkanut ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022. Näissä vaaleissa valitut päättäjät tulevat tekemään päätöksiä, jotka vaikuttavat meidän kaikkien hyvinvointiin ja arjen turvallisuuteen pitkälle tulevaisuuteen. Sosialidemokraatit ovat näissä vaaleissa varmistamassa, että jokaisen suomalaisen yhdenvertainen oikeus laadukkaaseen, oikea-aikaiseen hoitoon toteutuu maan joka kolkassa ihmisen asuinpaikasta tai varallisuudesta riippumatta.

- Aluevaaleissa on kyse hoitoon pääsystä ja hoidon saannista. Näitä perimmäisiä asioita on tärkeää entisestään korostaa vaalien kynnyksellä. Nyt valittavien aluevaltuustojen tehtävä on huolehtia, että oikea-aikainen hoitoon pääsy ja hoidon saanti toteutuvat kaikilla hyvinvointialueilla. Tämän tehtävän toteuttamiseen on myös Pohjois-Savossa lujasti sitouduttava. Se tarkoittaa, että avun ja hoidon on oltava ihmisten saatavilla lähellä ja helposti. Kärsit sitten selkäkivusta, uupumuksesta tai mielenterveyden haasteista on näihin saatava apu yhdellä yhteydenotolla nopeasti ilman turhaa odottelua ja pomputtelua luukulta toiselle. Oikea-aikainen hoitoon pääsy on tärkeää, koska useimmat vaivat on helpointa hoitaa varhaisessa vaiheessa, kun taas odottelu vain pahentaa tilannetta. Oikea-aikainen hoitoon pääsy on myös taloudellisesti järkevää: kun ongelmat pystytään ratkaisemaan helpommin, pystytään samoilla hoitoresursseilla auttamaan useampia ihmisiä, sanoo SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen.

- Me sosialidemokraatit pidämme huolta siitä, että perusterveydenhuollossa kiireettömään hoitoon pääsee 7 päivässä hoidon tarpeen arvioinnista. Lupaus hoitoon pääsystä koskee sekä fyysisiä että psyykkisiä terveysongelmia. Samoin suunterveydenhuollon kiireettömään hoitoon on päästävä kolmessa kuukaudessa nykyisen kuuden sijasta. SDP:n johtama hallitus toteuttaa 7 päivän hoitotakuun ja sitä koskeva hallituksen esitys on lausuntokierroksella. Hoitotakuusta säädetään eduskunnassa, mutta sen toteuttaminen tapahtuu hyvinvointialueilla. Juuri siksi on erityisen tärkeää, että aluevaaleissa sosialidemokraatteja valitaan päättäjiksi aluevaltuustoihin varmistamaan hoitotakuun käytännön toteutuminen alueilla. Paras keino varmistaa seitsemän päivän hoitotakuun aito toteutuminen on antaa äänensä aluevaaleissa sellaisille ehdokkaille, jotka ovat valmiita asettamaan ihmisten hyvinvoinnin etusijalle, päättää Tuula Väätäinen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Järjestöjen tärkeä työ turvattava14.1.2022 19:42:49 EET | Tiedote

Etelä-Suomen sanomissa julkaistiin tänään kirjoitus kolmannen sektorin asemasta hyvinvointialueilla. Kirjoituksessa tuotiin esiin järjestöjen huoli palvelujen kilpailuttamisjärjestelmän mahdollisesti muuttuessa hyvinvointialueiden myötä. SDP:n kansanedustajan, Merja Mäkisalo-Ropposen mielestä tulevia hyvinvointialueita, kuntia ja järjestöjä yhdistää yhteinen tavoite eli ihmisten hyvinvointi. Hyvinvointialueilla ja kunnilla on lakisääteinen velvollisuus terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen alueella, mutta myös järjestöjen toiminta on varmistettava julkisten palveluiden rinnalla,

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Hyviä avauksia hoitotyön henkilöstön saatavuuden varmistamiseksi14.1.2022 14:53:24 EET | Tiedote

-Nyt ollaan oikealla tiellä, sillä näiden esitysten kautta saadaan sote-alan veto- ja pitovoimaa parannettua, sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd). Sosiaali- ja terveysministeriön asettama poikkihallinnollinen työryhmä esitteli tänään ensimmäiset ehdotukset sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden turvaamiseksi. Ehdotuksissa painotetaan koulutuksen kehittämistä tutkimustietoon pohjautuen, osaamisen ja urakehitysmahdollisuuksien parantamista ja työhyvinvoinnin sekä työsuojelun kehittämistä. Lisäksi työryhmä painottaa työnjaon sujuvoittamista niin että työntekijöillä on entistä paremmat mahdollisuudet keskittyä omaan ydinosaamiseensa. -Toimet ovat oikein hyvä alku, mutta edelleen tarvitsemme lisätoimia hoitotyön houkuttelevuuden ja arvostuksen vahvistamiseksi. Olen tehnyt sote-henkilöstön urakehitysmahdollisuuksien parantamisesta, osaamisen johtamisesta, erikoistumiskoulutusten järjestämisestä, työjaon uudistamisesta ja työhyvinvoinnin kehittämis

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme