SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Itäradan suunnittelu voi toden teolla alkaa

Jaa

Liikenne- ja viestintäministeriön on tänään yhdessä Itärata-hankkeessa mukana olleiden kuntien kanssa kertonut Itäradan suunnittelua vastaavan osakeyhtiön perustamisesta. Itärata Oy:n perustamisen myötä työt itäisen Suomen ratayhteyden parantamiseksi voivat alkaa. SDP:n Pohjois-Savolainen kansanedustaja Tuula Väätäinen pitää Itärata-hankeyhtiön perustamista merkittävänä askeleena, jolla koko Itä-Suomen elinvoimaisuutta ja saavutettavuutta parannetaan.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Olen todella tyytyväinen, että osakeyhtiön perustamista koskevat asiakirjat on nyt vihdoin allekirjoitettu ja Itäradan suunnittelu voi toden teolla alkaa. Itäradan toteutuminen merkitsee suurta parannusta koko itäisen Suomen liikenneyhteyksiin, vetovoimaisuuteen ja saavutettavuuteen. Itä-Suomen liikenneyhteyksien on oltava samalla tasolla muun Suomen kanssa. Se on tärkeää niin alueen asukkaiden kuin elinkeinoelämänkin kannalta, kertoo Väätäinen.

- Uudella raideyhteydellä on merkittävä vaikutus koko Itä-Suomen alueen talous- ja työllisyyskehitykseen. Itäradan myötä työssäkäyntialueet laajenevat, alueen kaupunkien ja kuntien elinvoimaisuus sekä houkuttelevuus paranee ja vahvistamme kestävämpää kasvua ja liikkumista. Itärata on harppaus tulevaisuuteen, jolla vastataan Itä-Suomen liikenteen ja aluekehityksen tavoitteisiin. Samalla kun katsomme tulevaisuuteen, on hyvä myös muistaa jo olemassa olevan rataverkon liikenteen sujuvuudesta ja turvallisuudesta huolehtiminen, päättää Väätäinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: "Eduskunnalta vahva tuki valtiojohdolle"17.5.2022 16:42:46 EEST | Tiedote

Eduskunta päätti, että Suomi hakee Nato-jäsenyyttä. Äänestyksen tulos on 188-8 liittymisen puolesta. SDP:n edustajat olivat äänestyksessä yksimielisesti jäsenyyden puolesta. SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen mielestä on erittäin merkittävää, että yli 90% kansanedustajista on samaa mieltä asiasta. Äänestystä edeltäneessä keskustelussa Mäkynen Nato-jäsenyyden rinnalla esille demokratian merkityksen, suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan vahvistamisen ja ilmastonmuutoksen torjumisen. Suomalaisten turvallisuus edellyttää onnistumista tässä kaikessa. Tämä työ jatkuu myös Nato-päätöksen jälkeen. Koko puhe luettavissa alla.

SDP:n ryhmäpuhe ajankohtaisselontekokeskustelussa turvallisuusympäristön muutoksesta & valtioneuvoston selonteosta Suomen liittymisestä Pohjoisatlantin liittoon17.5.2022 14:39:41 EEST | Tiedote

Arvoisa puhemies, Sosiaalidemokraattinen eduskuntaryhmä tukee valtioneuvoston esitystä. Suomen tulee hakea Naton jäsenyyttä täysimääräisin oikeuksin ja velvollisuuksin. Ärade talman, Den socialdemokratiska riksdagsgruppen stöder Finlands anslutning till försvarsalliansen Nato. Efter det ryska angrepet får vi inte ta minsta lilla risk för att vi lämnas ensamma med det nuvarande aggressiva Ryssland. Suomen pitkäaikaisen turvallisuuspoliittisen linjan ydin on ollut taata rauha ja vakaat olot Suomelle. Samalla olemme pyrkineet edistämään konfliktien rauhanomaista ratkaisemista maailmanlaajuisesti. Suomen politiikka on ollut idealistista, mutta samalla vakaan realistista. Olemme tukeneet kriisinhallintaa, ihmisoikeuksia ja konfliktien ennaltaehkäisyä. Samalla olemme huolehtineet omasta uskottavasta, yleiseen asevelvollisuuteen ja maanpuolustustahtoon nojaavasta puolustuksestamme. Suomi on myös vuosikymmenten ajan rakentanut puolustuskumppanuuksia monien valtioiden kanssa, ja olemme tehneet

Ulkoasiainvaliokunnan sd-edustajat: Suomen on haettava Nato-jäsenyyttä17.5.2022 09:37:03 EEST | Tiedote

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta on saanut valmiiksi mietintönsä valtioneuvoston turvallisuusympäristön muutosta ja Suomen liittymistä Pohjois-Atlantin liittoon käsittelevistä selonteoista. Valiokunnan jäsenten, SDP:n kansanedustajien Erkki Tuomiojan, Kristiina Salosen, Kimmo Kiljusen ja Johannes Koskisen mukaan valiokunta on tehnyt huolellisen arvion toimista Suomen turvallisuuden vahvistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme