SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Kuopiossa olemme ylpeitä kaupungistamme ja nyt Kuopio on näyttänyt parastaan

Jaa

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokous järjestetään Kuopiossa keskiviikkona ja torstaina 17.-18.8.2022. Kansanedustaja Tuula Väätäinen iloitsee, että kesäkokous on kerännyt laajasti kiinnostusta Kuopiossa.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokous Kuopiossa on tämän kesän kohokohtia. Kuopiossa on odotettu tätä päivää. Olen iloinen, että eduskuntaryhmämme kesäkokous on onnistunut keräämään kaupungissamme laajasti kiinnostusta. Kuopiossa olemme ylpeitä kaupungistamme ja nyt Kuopio on näyttänyt parastaan. Kuopiossa olemme sitä mieltä, että kaupungillamme on aina mahdollisuus näyttää vielä parempaakin. En ole koskaan nähnyt Kuopion torilla niin paljon iloisia ihmisiä kuin eilen keskiviikkona. Torille oli kerääntynyt laajasti ihmisiä sekä nuoria että vanhempia. Sillä on tosi suuri arvo, että Kuopion torilla ihmiset ovat päässeet tapaamaan paikallisten poliitikkojen lisäksi mistereitämme ja kansanedustajiamme, kertoo kansanedustaja Tuula Väätäinen.

- Keskiviikkona keskustellessani ihmisten kanssa Kuopion torilla kuulin monen kehuvan päämisteriämme Sanna Marinia ja hallitustamme sen monista aikaansaannoksista ja halusta tehdä asioita, jotka aidosti parantavat ihmisten arkea. Hyvin moni kertoi olevansa tyytyväinen SDP:n toimintaan hallituksessa, mutta myös hallituskumppaneihimme. Kuulin monen kertovan hallituksen onnistuneen laajalla rintamalla. Ilman hallituskumppaneitamme emme pystyisi rakentamaan yhteistä hyvää. Siksi onkin pidettävä huolta, että hallitus pysyy koossa ja kun menemme kohti eduskuntavaaleja, että meillä on entistä vahvempi hallitus. Silloin kun teemme yhteistyötä eri puolueiden kanssa saavutamme asioita, jotka ovat meille tärkeitä, sanoo Väätäinen.

- Kuopion torilla kuulin myös monen kertovan, että kaikki ei ole hyvin omassa elämässä. Kertomusta siitä, että eläkkeet eivät riitä elämiseen, miten arjesta pystyy selviämään elinkustannusten noustessa ja huolta hoitajapulasta sekä hoitopaikkojen riittämättömyydestä. Nämä ovat huolia, jotka koskettavat meitä kaikkia. Näihin asioihin meidän löydettävä vastauksia ja ratkaisuja yhdessä, jotta ihmisten arki olisi helpompaa, toteaa Väätäinen.

- Korona-aika on etäännyttänyt meitä ihmisiä toisistaan. SDP:n kannatuksen ydin on rakentunut ihmisten kohtaamisten ympärille, olemme aina tavanneet ihmisiä erilaisissa tapahtumissa. Eilen aamulla vierailin pääministeri Sanna Marinin ja eduskuntaryhmämme puheenjohtaja Antti Lindtmanin kanssa kuopiolaisessa Jynkän koulussa. Suuri kiitos oppilaille ja opettajille lämpimästä vastaanotosta ja esittämillenne kysymyksille tärkeistä aiheista. Eduskuntaryhmämme kesäkokouspäivät Kuopiossa ovat erinomainen esimerkki siitä, miten ihmiset ovat odottaneet yhteisiä hetkiä kanssamme ja että heitä kuunnellaan, päättää Väätäinen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaispalvelulain uudistus tukee vammaisten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta4.10.2022 15:21:19 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen iloitsee, että vammaisten oikeuksia parantava hallituksen esitys uudeksi vammaispalvelulaiksi on saapunut eduskuntaan. Vammaispalvelulain uudistuksen tarkoituksena on tukea vammaisen henkilön itsenäistä elämää ja itsemääräämisoikeuden toteutumista, yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja osallistumista yhteiskunnassa sekä turvataan yksilöllisen tarpeen mukaiset, riittävät ja laadultaan hyvät palvelut. Lakiesitys kuitenkin jättää vielä kehitettävää tulevaisuuteenkin Mäkisalo-Ropposen mielestä.

SDP:n Hussein al-Taee: Järjestöjen pankkipalvelut on turvattava3.10.2022 12:00:39 EEST | Tiedote

Järjestöjen toiminta on vaikeutunut huomattavasti pankkien velvoitteiden ja lisääntyneen säätelyn vuoksi. Kyseessä on ongelma, joka koskettaa suomalaisia järjestöjä aina koirakerhoista suuriin kehitysapujärjestöihin. Tähän johtopäätökseen päätyi SDP:n työryhmä, jonka tehtävänä oli tunnistaa järjestökentän pankkipalveluihin liittyvät ongelmat ja esittää niihin ratkaisuja. - SDP:lle on tärkeää pitää huolta kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksistä. Siksi kutsuimme työryhmän työhön mukaan laajan rintaman eri puolueiden kansanedustajia, järjestötoimijoita sekä viranomaisten ja finanssisektorin edustajia, kertoo SDP:n pankit ja järjestöt -työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Hussein al-Taee. Al-Taeen mukaan järjestöjen kohtaamissa haasteissa on kyse merkittävästä yhteiskunnallisesta ongelmasta. - Pankkien lisääntyneet velvoitteet sekä Suomen että EU:n tasolla ovat johtaneet siihen, että järjestöillä on vaikeuksia pankkitilien avaamisessa ja rahaliikenteen hoitamisessa. Pahimmassa tapa

SDP:n Viitanen ja Eloranta: E-kirjojen lainauskorvaus toteutettava pikaisella aikataululla29.9.2022 12:17:38 EEST | Tiedote

E-kirjojen lainauskorvauksiin varattiin rahoitus tuleville vuosille keväällä julkisen talouden suunnitelmassa. Sitä ennen hyväksyessään kuluvan vuoden talousarvion eduskunnan valtiovarainvaliokunta kiirehti rahoitukseen liittyvien ratkaisujen sekä tarvittavien säädösmuutosten valmistelua. Jotta lainauskorvaus voidaan toteuttaa, tarvitaan muutos lainsäädäntöön.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Sosiaali- ja terveydenhuollon tilaa ei ratkaista ilman hoitohenkilökunnan työoloista huolehtimista28.9.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Keskiviikkona 28.9. eduskunnassa keskusteltiin opposition yhteisestä välikysymyksestä koskien vanhuspalveluiden ja terveyspalveluiden tilannetta. SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen pitää erikoisena, että välikysymyksen tekevät puolueet, jotka itse ovat olleet leikkaamassa palveluista, mutta myöntää myös, että toimia yhä tarvitaan varsinkin hoitajien tilanteen parantamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme