SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Minä äänestin Suomen Nato-jäsenyyden puolesta

Jaa

Eduskunta on tiistaina 17.5. äänestänyt valtioneuvoston selonteosta koskien Suomen liittymistä Pohjois-Atlantin liittoon. Suuri osa kansanedustajista mukaan lukien SDP:n eduskuntaryhmä on tänään äänestyksessä antanut vahvan tukensa Suomen Nato-jäsenyydelle. Kansanedustaja Tuula Väätäinen antoi äänensä Natoon liittymisen puolesta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Suomi on viisaasti läpi historiansa ylläpitänyt vahvaa omaa puolustustaan ja rakentanut kumppanuuksia sotilasliittoutumien ulkopuolella. Samalla olemme aina pitäneet ovea auki mahdollisuudelle liittyä Natoon, jos turvallisuusympäristömme merkittävästi muuttuu ja jos jäsenyyden tuoma turva näyttäytyy liittoutumattomuutta vahvemmaksi. Venäjän aloittaman häikäilemättömän sodan myötä turvallisuusympäristömme on muuttunut peruuttamattomasti. Naapurimaamme aiheuttaa arvaamattomalla toiminnallaan epävakautta ja turvattomuutta Eurooppaan ja tuota toimintaa vastaan Suomi hakee Natosta turvaa, sanoo Väätäinen.

- Minä äänestin Suomen Nato-jäsenyyden puolesta, en siksi että kannattaisin ilman kritiikkiä Natoa, vaan siitä syystä, että tässä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa parempaa turvatakuuta Suomi ei ole voinut luotettavasti muuta kautta saada. Hakemuksemme sotilasliittoon tuo tullessaan ainakin lyhyellä tähtäimellä levottomuutta ja Venäjän uhittelua, mutta pidemmällä tähtäimellä laajempaa turvaa ja vakautta. Pohjoismaiden keskinäisen turvallisuuden vahvistuminen on koko Nato-hakemuksessa yksi keskeinen asia. Nato-jäsenyydestä huolimatta emme voi tinkiä omasta puolustuskyvystämme. Meidän on jatkossakin pidettävä huolta ja ylläpidettävä omaa vahvaa puolustusta sekä kasvatettava edelleen kansallista maanpuolustustahtoa. Asepalvelusta on kehitettävä niin, että se on jatkossa todellinen mahdollisuus koko ikäluokalle. Reserviläisten riittävyyteen ja jatkuvaan koulutukseen on myös panostettava, kertoo Väätäinen.

- Rauha rakentamiseen on nykymaailmassa keskitettävä entistä enemmän voimavaroja. Tulevana Nato-jäsenmaana Suomen on jatkettava työtä muiden puolustusliiton jäsenmaiden kanssa rauhan ja kansainvälisen yhteistyön edistämiseksi sekä vaadittava, että valtioita sitovia kansainvälisiä sopimuksia noudatetaan. Demokratia ja suvaitsevaisuus sekä itsenäisten maiden suvereniteetin kunnioittaminen on edellytys pysyvän rauhan saavuttamiseksi, päättää Väätäinen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme