SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kari ja Kantola: Perustuslakivaliokunnan mietinnöissä siviili- ja sotilastiedustelun valvonnasta täyttyvät kaikki sosialidemokraattien alkuperäiset vaatimukset

Jaa

Kansanedustaja, puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari ja kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Ilkka Kantola ovat tyytyväisiä saavutettuun ratkaisuun siviili- ja sotilastiedustelun valvonnasta. Eduskunnan perustuslakivaliokunta antoi tänään mietintönsä tiedustelun valvonnasta. Kari ja Kantola pitävät arvokkaana, että hallituksen alkuperäisessä lakiehdotuksessa ja puhemiesneuvoston ehdotuksessa olleet kipupisteet on kyetty ratkomaan yhdessä parlamentaarisesti yli perinteisen hallitus-oppositio-rajan.

‒ Sosialidemokraattien alkuperäiset vaatimukset koko suojelupoliisin asettamisesta parlamentaariseen valvontaan jatasapainosta viranomaisten valtuuksien sekä kansalaisten perusoikeuksien välillä toteutuvat valiokunnan mietinnössä. Sekä puolustuksen että sisäisen turvallisuuden asioista vastaavien valiokuntien jäsenenä arvostan suuresti sitä, miten helmikuusta alkaen työstettyjä tiedustelulakeja on viety eteenpäin. Haluan omasta puolestani kiittää hallituspuolueita, erityisesti keskustaa, ja oppositiopuolueita tiedustelulakien käsittelystä, Kari kertoo.

Kantola pitää erityisen tärkeänä, että puhemiesneuvoston alkuperäisestä esityksestä tiedusteluvalvontavaliokunnan jäseneksi esitettävien laajoista turvallisuusselvityksistä luovutaan. Suojelupolisiin turvallisuusselvitys korvataan menettelyllä, joka nojaa tietosuojavaltuutetun tarkastusoikeuden ja eduskunnan pääsihteerin, kansanedustajana ja tämän edustaman eduskuntaryhmän puheenjohtajan rajatun tiedonsaannin varaan.

‒ Viime kädessä eduskunnan täysistunto käyttää harkintaa tiedusteluvalvontavaliokuntaan valittavan kansanedustajan sopivuudesta tehtävään. Perustuslakivaliokunnan ehdottama menettely on käytännöllinen ja sen seurauksena valvojat eivät enää valvo valvojiaan, Kantola päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: ”SDP uudistaa liikennettä vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti”23.1.2019 10:44Tiedote

Arvostamani kansanedustajatoveri Jukka Kopra (kok) jatkaa iltapäivälehden SDP:n ilmasto-ohjelmasta yhden väärinymmärretyn lauseen aiheuttamaa turhaa kohua. Kyllä, SDP tukee Suomen Akatemian Smart Energyn Transition-työryhmän tavoitetta sähköautojen määrän tuntuvasta kasvattamisesta, koska olemme tällä vaalikaudella eduskunnassa hyväksyneet kokoomuksenkin kannattamat EU:n ilmastotavoitteet valtioneuvoston selonteon yhteydessä 2017. Liikenteen taakanjakosektorilla tämä tarkoittaa CO2-päästöjen lähes puolittamista vuoteen 2030 mennessä.

SDP:n Lauri Ihalainen: Hallituspuolueet sivuuttivat eduskunnassa kahdeksan puolueen yhteiset tavoitteet päästökaupan kehittämisestä16.1.2019 16:40Tiedote

Eduskunnassa keskusteltiin tänään laajasti ilmastopolitiikasta kahden keskustelualoitteen pohjalta. Myös päästökauppaa koskevat asiat nousivat esiin keskustelussa. Talousvaliokunta käsitteli tiistaina hallituksen esitystä päästökauppalain muuttamisesta ja antoi asiasta mietintönsä. Asia tulee huomenna (17.1.) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme