SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg: Kehysriihestä tärkeää pohjaa hyvinvointialueiden työlle

Jaa

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Kim Berg pitää kehysriihessä sovittuja päätöksiä tärkeinä hyvinvointialueiden toiminnan aloittamisen tukemiseksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

– Soteuudistus on historiallinen ja pitkään valmisteltu panostus parempien sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden puolesta. Kehysriihessä turvataan se, että hyvinvointialueet saavat aloittaa työnsä taloudellisesti tuettuna, sanoo kansanedustaja Kim Berg.

Kehysriihessä rahaa annetaan muun muassa pelastustoimen tietohallinnon kehittämiseen ja hyvinvointialueiden lisärahoitukseen. Jo vuonna 2022 hyvinvointialueille varataan ICT-järjestelmiin 100 miljoonan euron lisävaltuutus.

– Etenkin hyvinvointialueiden käynnistysvaiheessa lisärahoitus tulee tarpeeseen. Esimerkiksi ICT-järjestelmien yhteensovittaminen on iso urakka, jota valtiovallan lisäpanostukset tukevat, kertoo Berg.

Teknisten puitteiden ja rahoituksen on oltava kunnossa, että iso uudistus voi toteutua tehokkaasti ja saavuttaa tavoitteensa. Hyvinvointialueiden toiminta ei kuitenkaan onnistu ilman hyvinvoivaa ja motivoitunutta henkilöstöä.

– Vaikka työmarkkinajärjestöt vastaavat palkkaneuvotteluista, on selvää, että sote-rahoitusta käytetään myös palkkakustannuksiin, sillä ne ovat merkittävin menoerä. Valtion tehtävä on asettaa sote-rahoitus riittävälle tasolle, jotta palkkojen nostaminen on mahdollista, Berg toteaa vielä lopuksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Pandemian aiheuttamaa oppimisvajetta on paikattava poliittisin toimin vielä pitkään25.5.2022 14:31:11 EEST | Tiedote

Kansanedustaja ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää hallituksen lisätalousarviossa esitettyä 120 miljoonan tukipakettia lapsille ja nuorille välttämättömänä korona-ajan oppimisvajeen paikkaamiseksi. Lapsiasiavaltuutetun kertomus koronavuodesta 2021 alleviivaa pandemian kasvattaneen lasten eriarvoisuutta. Erityisesti mahdollisuudet etäopetuksessa menestymiseen ovat vaihdelleen lasten ja nuorten välillä merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme