SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg: Miksi haluatte tehdä tutkimustiedon vastaisia, julmia leikkauspäätöksiä?

Jaa
Sanomatalossa tänään järjestetyssä paneelikeskustelussa tuli esille, että kansanedustaja Jussi Halla-aho sekä perussuomalaiset tukee Kokoomuksen mallia ansiosidonnaisen porrastamisesta.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Työttömyyskorvauksen porrastamisen tueksi käytetty ”työllistymispiikki” koskee vain hyvin pientä osaa työttömistä työnhakijoista. Ansiosidonnaisen loppuvaiheessa työttömien absoluuttinen määrä on pieni, minkä vuoksi muutokset vaikuttavat tilastokäyrinä suhteellisen suurilta, Berg selventää.

Argumenttina käytetään usein myös sitä, että ihmiset lojuvat työttömyysturvan varassa toimettomina, koska voivat. Valtion taloudellisen tutkimuskeskus VATTin tutkimustulokset osoittavat, että vain pieni joukko työttömiä odottaa, kunnes heidän päivärahakautensa päättyy.

- Miksi Kokoomus ja Perussuomalaiset eivät usko VATTia, jonka tutkimuksen mukaan tällä pienellä joukolla ei kuitenkaan ole suurta vaikutusta julkiseen talouteen tai työttömyysjaksojen määrien kestoon?, Berg kysyy.

- Käytännössä ansiosidonnaisen porrastaminen tarkoittaa työttömyysturvan leikkaamista, joka kurittaa kaikkein koviten niitä, jotka ovat kaikista vaikeimmassa työmarkkina-asemassa, Berg muistuttaa.

Pitkät työttömyysjaksot johtuvat usein ihmisen puutteellisesta osaamisesta, joka ei vastaa työelämän tarpeita tai esimerkiksi työkyvystä, joka kaipaa kohentamista tai erityistä tukea työelämässä. Mikäli ansiosidonnaista leikataan, se ajaa yhä useamman työttömän toimeentulotuen varaan.

- Kokoomuksen ja nyt ilmeisesti myös perussuomalaisten omaksuma säästötoimenpide eli raaka leikkaus ansiosidonnaisen työttömyysturvan kestoon on todella julma valinta, Berg summaa.

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: "Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule: ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle"17.3.2023 09:38:21 EET | Tiedote

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen esiintyminen Ilta-Sanomissa ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan. Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historia oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme