SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kvarnström: Nyt korjataan useita merkittäviä taksiongelmia

Jaa

Pääministeri Marinin hallituksen työ viimeisimmän taksiuudistuksen ongelmien korjaamiseksi on nyt loppuvaiheessa. Eduskunta on hyväksynyt lakipaketin. Muutokset tulevat kansanedustaja Kvarnströmin mukaan lisäämään turvallisuutta, vähentämään harmaata taloutta ja selkeyttämään hinnoittelua.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Aluksi on hyvä katsoa hieman taaksepäin.

- Bernerin taksiuudistus sisälsi juuri ne kielteiset vaikutukset, joista oppositio varoitti, mutta jotka Sipilän hallitus ja jopa osa silloisesta oppositiosta sivuutti. Tutkimukset osoittavat, että taksiliikenteessä harmaa talous on lisääntynyt, hinnat nousseet ja esteettömyys heikentynyt. Myös luottamus taksiliikenteeseen on karissut, toteaa liikenne - ja viestintävaliokunnan jäsen Johan Kvarnström.

Emme kuitenkaan enää tässä vaiheessa voi peruuttaa menneeseen, kun taksimarkkinat ovat jo avautuneet.

- Meidän on kehitettävä olemassa olevaa lainsäädäntöä asteittain oikeaan suuntaan. On kaikkien etu, että on olemassa selkeät ja oikeudenmukaiset säännöt, jotka asettavat vaatimuksia ja tuovat vakautta, Kvarnström sanoo.

Konkreettisesti lakiehdotuksen parannukset liittyvät muun muassa Y-tunnuksia koskeviin vaatimuksiin, taksikylttiin ja taksiliikennelupiin liittyviin velvoitteisiin matkan aikana. Kaikkien taksien on jatkossa käytettävä myös taksamittaria lukuun ottamatta tapauksia, joissa kuljetus on kiinteähintaista. Uusi hinnoittelurakenne parantaa hintojen läpinäkyvyyttä ja vertailtavuutta.

Kvarnström korostaa, että saatavuus on tavoite, joka vaatii vielä lainsäädäntömuutoksia, kuten liikenne - ja viestintävaliokunta mietinnössään erityisesti huomioi.

- Edellytämme, että valtioneuvosto arvioi ja toteuttaa kaikki lainsäädäntö- ja muut toimenpiteet, jotka ovat tarpeen taksipalvelujen saatavuuden parantamiseksi eri alueilla. Korostimme myös sitä, että julkisesti tuettujen kyytien, kuten Kela - ja koulukyytien, tulee olla tässä mukana. Tämä johtuu siitä, että ne ovat tärkeä osa kokonaisuutta taksiliikenteen uudistamisessa, Kvarnström sanoo.

Liikenne- ja viestintävaliokunta ehdottaa myös järjestelmän kehittämistä siten, että tiedot taksimatkoista välittyvät automaattisesti suoraan verottajalle. Valiokunta painottaa myös kuljettajien riittävän suomen ja/tai ruotsin kielen taidon merkitystä.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ojala-Niemelä: Veitsiluodon lakkautus järkyttävä isku - työntekijöille kaikki mahdollinen tuki20.4.2021 11:21:46 EEST | Tiedote

Metsäyhtiö Stora Enson päätös ajaa alas Veitsiluodon tehdas Kemissä on järkyttävä isku perinteiselle paperipaikkakunnalle, tehtaan työntekijöille ja koko yhteisölle Meri-Lapin alueella, toteaa kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) Stora Enso on sulkemassa Veitsiluodon tehtaan Kemissä, jossa työskentelee lähes 700 henkeä. Lisäksi alueella työskentelee alihankkijoita. Kyseessä on tiettävästi suurin metsäteollisuuden sulkeminen Suomessa. - Uutinen on pysäyttävä. Tämä on murheellinen päivä Kemille ja koko Lapille. Nyt tarvitaan kipeästi Marinin hallitukselta ja Euroopan globalisaatiorahastolta tukea, jotta tilanteesta selvitään mahdollisimman vähin vaurioin. Työntekijöille tarvitaan kaikki mahdollinen tuki uudelleen työllistymiseen ja kouluttautumiseen. Veitsiluodon tehtaalla on 120-vuotinen perinne, jossa työtä on riittänyt sukupolvelta toiselle ja toivon, että teollinen toiminta voisi paikkakunnalla jatkua jossain muodossa, Ojala-Niemelä toteaa. - Työntekijöiden tukemiseen ja alueen

Berg, Mäkynen & Strand: Batteriinvesteringen ett resultat av starkt samarbete19.4.2021 09:24:22 EEST | Tiedote

Riksdagsledamöterna Kim Berg, Matias Mäkynen och Joakim Strand gläder sig över brittiska Johnson Mattheys och Vasa stads intentionsavtal gällande grundandet av en batterimaterialfabrik i Vasa. Det långvariga starka samarbetet och aktiva näringslivspolitiken bär frukt. - Regionala aktörer såsom Vasa stad, utbildningsinstitutioner, landskapsförbund och otaliga fina företag har genom åren visat hur man genom att arbeta tillsammans kan skapa en verksamhetsmiljö av världsklass. I samband med den nu aktuella jätteinvesteringen vill jag speciellt tacka projektets primus motor, vår stadsdirektör Tomas Häyry. Han har genom sin verksamhet starkt bidragit till att förnya näringspolitiken i Finland, säger Joakim Strand, riksdagsledamot och stadsfullmäktigeordförande i Vasa. Finlands Malmförädling Ab har arbetat långsiktigt med att locka utländska investeringar till batterivärdekedjan i Finland. Detta arbete ger nu resultat. - Det är fint att det finns intresse för Finland som verksamhetsmijö för b

Berg, Mäkynen & Strand: Akkuinvestointi on yhteistyön voimannäyte19.4.2021 09:22:05 EEST | Tiedote

Kansanedustajat Kim Berg, Matias Mäkynen ja Joakim Strand iloitsevat brittiläisen Johnson Mattheyn ja Vaasan kaupungin sopimasta suunnitteluvarauksesta akkumateriaalitehtaalle Vaasaan. Seudun pitkään jatkunut vahva yhteistyö ja yhteinen sitoutuminen alueen elinkeinopolitiikkaan kantaa hedelmää. - Vaasan seudun toimijat kaupungista oppilaitoksiin, maakuntaliittoon ja yrityksiin ovat vuosien varrella näyttäneet esimerkkiä siitä, miten yhteen hiileen puhaltamalla saadaan aikaan kansainvälisesti erittäin kilpailukykyinen toimintaympäristö. Nyt kyseessä olevan globaalisti merkittävän hankkeen yhteydessä on syytä kiittää eritysesti kaupunginjohtaja Tomas Häyryä, joka on tehnyt merkittävää työtä uuden elinkeinopolitiikan luomiseksi Suomessa, sanoo kansanedustaja ja Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand. Suomen Malmijalostus Oy on tehnyt pitkäjänteistä työtä ulkomaisten investointien houkuttelemiseksi suomalaiseen akkuarvoketjuun. Tämä työ tuottaa nyt tulosta. - Hienoa, että S

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Korona on korostanut kulttuurin merkitystä yhteiskunnassa18.4.2021 12:27:54 EEST | Tiedote

Kulttuuri- ja taidealan toimintaedellytyksille korona on ollut melkoinen isku. Suuri osa alasta on parhaillaankin suljettuna. Samaan aikaan kulttuurialalla on huolenaiheena kulttuuribudjettiin suunnitellut leikkaukset Veikkauksen tuottojen laskun takia. Ala tarvitsee edelleen myös suoria koronatukia selviytyäkseen pahimman yli. Kulttuurin merkitys on syytä huomioida kehysriihessä.

SDP:n Eloranta: Kulttuuria ja nuoria tukevien järjestöjen rahoitus on kompensoitava riihessä, rahapelituottojen lasku aiheuttaa vakavia uhkia useille järjestöille18.4.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Rahapelituottojen tuloutus yleishyödyllisiin kohteisiin laskee tänä vuonna noin 300 miljoonaa euroa vuoden 2019 tasoon nähden. Tarve tuotoilla rahoitetuille toiminnalle ei kuitenkaan ole vähentynyt. Rahapelitoiminnan tuotoilla tuetaan erittäin laajasti erilaista toimintaa, kuten tiedettä, kulttuuria, liikuntaa ja urheilua, nuorisotyötä, sosiaali- ja terveysjärjestöjen auttamistoimintaa ja hevosalaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme