SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kvarnström: Opintolainat käyvät kalliiksi opiskelijoille - tukijärjestelmää on tarkasteltava

Jaa
Opiskelijoiden tulot ovat viime vaalikauden jälkeen muuttuneet lainapohjaisemmiksi, mikä on erityisen ongelmallista korkojen noustessa, sanoo Johan Kvarnström (SDP), ja korostaa, että opiskelijat tarvitsevat apua nyt, kun taas sosiaaliturvajärjestelmän uudistuksen on edettävä seuraavalla kaudella.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Opiskelijat ovat erityisen haavoittuvassa tilanteessa opintolainojen korkojen noustessa. SDP:n eduskuntaryhmä ei saanut esittää ryhmän kysymystä torstaina kyselytunnilla, mutta Kvarnström haluaa nostaa ryhmän puolesta esiin kysymyksen opiskelijoiden vaikeasta tilanteesta.

- Nousevat hinnat ja korot ovat kuitenkin asia, jotka iskevät nyt monen opiskelijan talouteen. Monet opiskelijat ovat huolissaan toimeentulostaan. Kelan korkoavustuksen tulorajojen nostaminen olisi yksi tapa tukea korkeakouluopiskelijoita, sanoo Kvarnström.

Sosiaaliturvan lisäksi on tärkeää panostaa koulutukseen kaikilla tasoilla, mikä edistää kasvua ja työllisyyttä. Marinin hallituksen linjausta, jossa panostetaan muun muassa oppivelvollisuuden laajentamiseen, toisen asteen maksuttomaan koulutukseen, kaikkien ja pienempien ryhmien subjektiiviseen oikeuteen kokopäiväiseen päivähoitoon, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rahoituksen lisäämiseen ja ammatillisen koulutuksen lisäresursseihin, on seurattava jatkuvat panostukset ja jatkuva kehittämistyö.

- Talous vaatii sopeutusta, mutta koulutukseen ja opiskelijoiden hyvinvointiin panostaminen on ilman muuta järkevää tulevaisuuden investointia, sanoo Johan Kvarnström.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Elintarviketuotannon ketjussa tarvitaan korjausliikkeitä29.3.2023 10:50:33 EEST | Tiedote

Maataloustuottajien työstään saamat tulot ovat laskeneet koko 2000-luvun. Tämä selviää vastikään julkaistusta maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien arviointiryhmän raportista. Hallituksen asettamassa ryhmässä on ollut edustus kaikista eduskuntapuolueista. Työryhmän jäsenenä ollut SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen peräänkuuluttaa toimia, joilla koko elintarvikeketju saadaan toimimaan oikeudenmukaisemmin, alkutuottajat huomioiden.

Kuntaministeri Sirpa Paatero iloitsee Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden lisärahoituksesta27.3.2023 12:57:40 EEST | Tiedote

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää hyvinvointialueille viime viikolla myönnettyä lisärahoitusta erittäin tarpeellisena. Hallitus myönsi hyvinvointialueiden vakiinnuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen yhteensä 350 miljoonaa euroa. Kymenlaakson ja Etelä-Savon hyvinvointialueet saivat molemmat noin 11 miljoonaa euroa lisärahoitusta ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue noin 9 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme