SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kvarnström: Uusi rahoitusmalli hyödyttää kaksikielisiä alueitamme

Jaa

Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) suhtautuu myönteisesti sote-uudistuksen rahoitusmalliin tehtyihin huomattaviin tarkennuksiin. Kvarnström tähdentää, että nyt kaksikielisyys otetaan paremmin huomioon ja eri alueiden erojen tasaus on kohtuullisempaa ja oikeudenmukaisempaa.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Tärkeintä on kuitenkin se, että uudistus etenee järkevästi ja ilman yksityistämisvaatimuksia. Nyt ei myydä ulos suurta osaa ihmisille tärkeästä hyvinvointialasta, mikä oli riskinä edellisen oikeistohallituksen esittämässä uudistuksessa, Kvarnström sanoo.

Lausuntokierroksen ja hallituspuolueiden neuvottelujen jälkeen päädyttiin esitykseen, jossa sote-uudistuksen useisiin eri kriteereihin perustuvaa rahoitusmallia uudistetaan. Uuteen ehdotukseen sisältyvän tasausjärjestelmän mukaan eri hyvinvointialueiden rahoitus voi joko kasvaa enintään 200 euroa asukasta kohden tai vähentyä enintään 100 euro asukasta kohden nykyisestä. Aiemmassa ehdotuksessa lisäyksen ja vähennyksen raja oli enintään 150 euroa asukasta kohden. Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että hoidon ja hoivan rahoitus kasvaa ja valtio rahoittaa erotuksen.

- Olen erittäin tyytyväinen siihen, että hallitus saavutti yhteisymmärryksen sote-uudistuksesta. Uusi rahoitusmalli hyödyttää paljon paremmin kaksikielisiä maakuntiamme ilman, että meidän täytyy luopua tärkeästä tavoitteesta turvata hyvä hoito koko maassa, Kvarnström painottaa.

Resursseja turvata hoito molemmilla kansalliskielillämme vahvistetaan myös rahoitusmalliin sisältyvän kaksikielisyyspainokertoimen kautta.

Lisäksi neuvotteluissa ratkaistiin kysymys Varsinais-Suomen lisävastuusta kaksikielisen hoidon yhteistyön koordinoimisessa ja Länsi-Uudenmaan erityisvastuusta ruotsinkielisten hoitopalvelujen kehittämisessä.

- Meillä on Länsi-Uudellamaalla ja kotiseudullani Raaseporissa hyvää osaamista ruotsinkielisen hoidon järjestämisessä. Kannamme suuren vastuun hyvän ruotsinkielisen hoidon ja hoivan kehittämisestä koko maassa ja esimerkillä johtamisessa, huomauttaa Raaseporissa asuva kansanedustaja Johan Kvarnström.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

050 514 4080

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Häirinnän määritelmä tähän päivään – peniskuvista jatkossa sakkoa tai vankeutta”29.10.2020 12:34:07 EETTiedote

Hallitus uudistaa parhaillaan seksuaalirikoslainsäädäntöä. Kansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen mielestä kokonaisvaltainen uudistus on tärkeä ja tarpeellinen. Lainsäädännön tarkoituksena on suojata paremmin seksuaalirikoksen uhreja sekä koventaa rangaistuksia. Yhtenä osana uudistusta on laajennetaan seksuaalisen ahdistelun määritelmää. Jatkossa myös esimerkiksi sukuelimiä esittävän valokuvan lähettäminen ilman vastaanottajan suostumusta olisi rangaistavaa. Ehdotus on herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota mm. Deutche Wellen ja Vicen kaltaisissa medioissa. - Verkossa ja viestitse tapahtuva seksuaalinen häirintä on yhtä vakavaa ja väärin, kuin livenä tapahtuva häirintä. Sosiaalinen media ja internet ovat muuttaneet seksuaalisen häirinnän muotoja, ja on korkea aika saada laki tähän päivään. Uuden lain nojalla rangaistavaksi tulisi esimerkiksi ei toivottujen peniskuvien lähettäminen, mikä on valitettavan yleinen, erityisesti naisiin kohdistuva seksuaalisen häirinnän mu

Kim Berg (SDP): Norden måste prioritera jämställdhetsarbetet29.10.2020 08:55:00 EETTiedote

Denna vecka sammanträdde Nordiska rådet till sin årliga session. Sessionen ordnas undantagsvis helt på distans. Utskottet för välfärd i Norden gästades av Danmarks jämställdhetsminister och nordisk samarbetsminister Mogens Jensen (S). I sin presentation konstaterade Jensen att jämställdhet är en prioriterad fråga i alla nordiska länder. Riksdagsledamot Kim Berg (SDP) ville på utskottsmötet uttryckligen lyfta fram jämställdhet i arbetslivet.

SDP:n Kim Berg: Pohjoismaiden asetettava tasa-arvotyö etusijalle29.10.2020 08:50:00 EETTiedote

Pohjoismaiden neuvosto kokoontui tällä viikolla vuosittaiseen istuntoonsa. Kokous järjestettiin poikkeuksellisesti kokonaan etäyhteyksillä. Hyvinvointi Pohjolassa -valiokunta sai vieraakseen Tanskan tasa-arvo ja pohjoismaisen yhteistyön ministerin Mogens Jensenin (S). Jensen totesi esittelypuheessaan, että tasa-arvo on kaikissa Pohjoismaissa yksi tärkeimmistä painopistealueista. Kansanedustaja Kim Berg (SDP) halusi nostaa valiokunnan kokouksessa esiin nimenomaan tasa-arvon työelämässä.

SDP:n Kymäläinen: Liikenteen päästöjen vähentämisessä edetään alueellisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla27.10.2020 17:53:48 EETTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) pitää hyvänä sitä, että työ liikenteen päästöjen vähentämiseksi etenee. Tänään julkaistiin Fossiilittoman liikenteen tiekarttaa valmistelleen työryhmän loppuraportti, jossa eritellään liikenteen ilmastopolitiikan tavoitteita sekä toimenpide-ehdotuksia.

SDP:n Heinäluoma ja Viljanen: Pohjoismaat tarvitsevat osaavia ammattilaisia / Norden behöver kunniga yrkesmänniskor27.10.2020 14:00:00 EETTiedote

Tällä viikolla Pohjoismaiden neuvosto kokoontuu vuosittaiseen istuntoonsa. Kokous järjestetään poikkeuksellisesti täysin etäyhteyksin. Aiemmin tänä vuonna pohjoismaiseen neuvostoon jätettiin 20 pohjoismaisen kansanedustajan allekirjoittama jäsenehdotus. Kansanedustajat ehdottivat siinä yhteispohjoismaisen konferenssin järjestämistä, jonka aiheena on ammattikoulutuksen suosion lisääminen ja koulutusten yhtenäistäminen siten, että ammattitutkintotodistukset hyväksyttäisiin tasapuolisesti kaikissa Pohjoismaissa. Allekirjoittajien joukossa ovat Eveliina Heinäluoma (SDP) ja Heidi Viljanen (SDP).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme