SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Investointiohjelmassa hyvät näkymät Kaakkois-Suomen liikenneyhteyksien ja elinvoiman kehittämiseen

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on ilahtunut Väyläviraston tänään julkaisemasta investointiohjelmasta vuosille 2022–2029. Kyseessä on Väyläviraston ehdotus tulevien kahdeksan vuoden aikana käynnistettävistä uusista väylähankkeista. Erikokoisia ehdotettavia hankkeita on raide- tie- ja vesiliikenteen osalta ympäri Suomea.

- Olen erityisen tyytyväinen siihen, että investointiohjelmassa on tunnistettu väyläverkon parantamisen tarpeet Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Vaalipiirin alueella on paljon liikenneturvallisuuden, liikenteen sujuvuuden ja alueellisen saavutettavuuden kannalta kriittisiä kohteita erityisesti rataverkolla. Siksi onkin hienoa, että investointiohjelmaan on sisällytetty niin Imatran liikennepaikan kehittäminen, lisäraide Kotolahti–Mussalo-välillä Kotkassa, Vainikkalan ratapihan pienet kehitystoimenpiteet, matka-aikojen lyhentäminen Imatra–Joensuu ja Kouvola – Kuopio -väleillä, Lauritsalan liikennepaikan kehittäminen, välityskyvyn parantaminen ja nopeuden nosto Luumäki – Joutseno-välillä kuin nopeudennosto Luumäki – Vainikkala -välilläkin.

- Myös tiehankkeita osuu investointiohjelmasta vaalipiirin alueelle useita: Vt 6 Korian kohta (Hevossuo–Nappa), Vt 15 Kotka – Kouvola -välillä (1. vaihe) sekä Kotkan sisääntulotiellä, Hätinvirran lossin korvaaminen sillalla Puumalassa, sekä Vt 5 Savilahden silta Mikkelissä. Samoin Saimaan syväväylien parantaminen sisältyy ehdotettuun vesiväylien parantamishankkeiden kokonaisuuteen. Lisäksi perusväylänpidon rahoitusta ehdotetaan pieniin parannushankkeisiin eri puolilla vaalipiiriä, Kymäläinen hehkuttaa.

Vuosittain päivitettävä investointiohjelma liittyy viime vuonna hyväksytyn valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman, eli Liikenne 12 -suunnitelman toimeenpanoon. Ohjelma on laadittu suunnitelmassa määriteltyjen kriteerien mukaisesti. Parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtajana toiminut Kymäläinen pitää tärkeänä, että yhdessä parlamentaarisesti sovittuja linjauksia aletaan panna toimeen.

- Samalla on tärkeää muistaa, että kyseessä on vain virkamiesten esitys, ei lopullinen totuus. Käynnistettävistä hankkeista tehdään päätökset talousarviokäsittelyn yhteydessä, ja viime kädessä hankkeiden rahoituksesta päättää eduskunta. Nyt onkin tärkeää, että Kaakkois-Suomen elinvoiman kannalta tärkeitä väylähankkeita saadaan mahdollisimman pian tulevina vuosina käyntiin, Kymäläinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme