SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Itärata etenee vahvalla yhteistyöllä

Jaa

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on ilahtunut Itäradan hankeyhtiöneuvotteluissa saadusta neuvottelutuloksesta. Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään, että valtion ja kuntien neuvottelijat ovat päässeet yhteisymmärrykseen Itäradan suunnittelua edistävän hankeyhtiön perustamisesta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

 On hienoa, että Itäradan hankeyhtiöneuvottelut ovat edenneet nopeasti. Valtio ja kunnat ovat tehneet tässä hyvää yhteistyötä. Tärkeää on, että itäinen raidehanke etenee tasaveroisesti kahden muun raidehankkeen kanssa, jotta työssäkäyntialueet kasvavat, alueiden saavutettavuus paranee ja liikkumisesta tulee entistä kestävämpää joka puolella Suomea, Kymäläinen toteaa.

Mahdollisesti perustettavan hankeyhtiön tarkoituksena olisi Lentorata–Porvoo–Kouvola-raideyhteyttä koskevan raidehankkeen suunnittelu ja rahoittaminen rakennusvalmiuteen saakka. Sopimuksen hyväksyminen ja hankeyhtiön perustaminen edellyttää vielä valtion ja kuntien hyväksymismenettelyjä omissa päätöksentekoelimissään. Valtion mahdollisesta rahoituksesta hankeyhtiölle päättää eduskunta.

 On hienoa, että hankeyhtiössä olisi tämänhetkisen tiedon mukaan valtion lisäksi valtion yhteensä 25 kaupunkia ja kuntaa. Neuvottelujen aikana mukaan siis liittyi kokonaan uusia kuntia. Tämä kertoo vahvasta yhteisestä tahtotilasta Itä-Suomen saavutettavuuden ja elinvoimaisuuden edistämiseksi. Mukana on muun muassa uusi kotipaikkakuntani Lappeenranta, jonka kannalta uusi nopea raideyhteys olisi tärkeä niin matkailun kuin työssäkäyntialueen näkökulmasta, Kymäläinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme