SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Kuljetusyrityksille viimein tukea

Jaa

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajan, kansanedustaja Suna Kymäläisen (sd.) mielestä on hyvä, että kuljetusalalle saadaan viimein tukea Ukrainan sodan aiheuttamien polttoaineen hintapaineiden vuoksi. Hallituksen varautumisen ministerityöryhmä päätti tänään ammattiliikenteen tukipaketista. Samalla Kymäläinen olisi kuitenkin halunnut nähdä keinovalikoimassa myös jakeluvelvoitteen väliaikaisen alentamisen, joka olisi tukimuotona kohdistunut jokaiseen autoilijaan näkymällä pumppuhintojen alentumisena ja ollut näin oikeudenmukainen kaikille.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Ammattiliikennettä on kohdannut ennennäkemätön ahdinko näkemämme polttoaineiden, erityisesti dieselin hinnannousun vuoksi. On tärkeää sekä kuljetusyritysten, elinkeinoelämän toiminnan että koko Suomen huoltovarmuuden kannalta, että pidämme kuljetusalan pyörät pyörimässä. Edelleen jäävät kuitenkin löydettäväksi keinot, jotka helpottavat jokaisen autoilijan tilannetta, Kymäläinen toteaa.

Hallituksen nyt päättämään kokonaisuuteen sisältyy erillinen, enintään 75 miljoonan euron kustannustuki kuljetusyrityksille, Finnveran rahoitustuki sekä sähkö- ja kaasukäyttöisen kuorma- ja pakettiautokaluston hankintojen sekä liikennesähkön ja -kaasun julkisen jakeluinfrastruktuurin kehittämisen tuet, johon kokonaisuuteen varataan yhteensä 20 miljoonaa euroa. Laki kuljetusyritysten määräaikaisesta kustannustuesta valmistellaan pikaisella aikataululla työ- ja elinkeinoministeriössä. Lisäksi aiemman kompensaatiopaketin yhteydessä helmikuussa hallitus päätti ammattidieselin valmistelun aloittamisesta.

- On hienoa, että huolehdimme nyt tällä paketilla kuljetusalan toimintamahdollisuuksista. Työtä tavallisten kansalaisten toimeentulon turvaamiseksi hintojen noustessa tulee kuitenkin jatkaa. Polttoaineen hinta voi jo haitata monien työssäkäyntiä puhumattakaan vapaa-ajan liikkumisesta. Erityisen huolissani olen pienituloisista ja eläkeläisistä. Suurimmassa osassa Suomea oman auton käyttö on välttämättömyys, sillä vaihtoehtoja ei ole. Pidänkin ensiarvoisen tärkeänä, että hallitus etsii jatkossa tukitoimenpiteitä, jotka helpottavat myös tavallisten ihmisten arkea tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, Kymäläinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ojala-Niemelä: Kemin biotuotetehtaan tieyhteyksiä parannetaan20.5.2022 12:37:25 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) on ilahtunut hallituksen tänään päättämästä toisesta lisätalousarvioesityksestä vuodelle 2022. Osana lisäbudjettia hallitus esittää 3 miljoonan euron määrärahaa ja yhteensä 14 miljoonan euron valtuutta Sahasaarenkadun tieyhteyteen Kemin biotuotetehtaalle. Hanke on tehtaan toiminnan kannalta keskeinen, sillä sen avulla pystytään purkamaan liikenteellisiä pullonkauloja tehtaan ympäriltä. Tämä onkin hyvää jatkoa jo aiemmin päätetyille investoinneille tehtaan infraan. - Iloitsen siitä, että Lappiin saadaan tämä tärkeä liikenneinvestointi. Hankkeen eteen on tehty merkittävää edunvalvontatyötä, joten on hienoa nähdä, että asia etenee, Ojala-Niemelä kommentoi.

SDP:n Kim Berg: Hallituksen oikeudenmukaisen politiikan linja jatkuu – hoitotakuu ja ylimääräinen kansaneläkeindeksin tarkistus etenivät eduskuntaan19.5.2022 14:35:46 EEST | Tiedote

Eilisen täysistunnon lähetekeskustelussa käsiteltiin hallituksen esityksiä etuuksien ylimääräisestä kansaneläkeindeksin tarkistuksesta ja seitsemän päivän hoitotakuusta. Kansaneläkeindeksi ylimääräinen tarkistus on vallitsevassa tilanteessa tarpeellinen, sillä esimerkiksi polttoaineiden ja ruuan hinta on noussut. Korotukset yksittäisiin etuuksiin ovat noin 3,5 prosenttia. Näin muun muassa täysi takuueläke nousee noin 30 euroa kuukaudessa ja toimeentulotuen perusosa noin 18 euroa kuukaudessa. -Näitä korotuksia tarvitaan, koska ne menevät suoraan elämiseen ja tavallisen arjen ja siitä selviämisen tukemiseen. Ei-kurjistavan politiikan arvo kasvaa yhteiskunnallisesti haastavina aikoina, joiden äärellä olemme olleet viime vuosina ensin koronan kurittaessa ja sitten turvallisuusympäristön muutoksen vaikutusten keskellä, sanoo kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Kim Berg. Seitsemän päivän hoitotakuun tavoitteena on, että perusterveydenhuollon palvelut olisivat yhdenvertaises

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme