SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Lisätalousarviossa merkittäviä liikennepanostuksia

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen torstaina eduskunnalle annettavaan kolmanteen lisätalousarvioon vuodelle 2021, jossa esitetään tärkeitä panostuksia muun muassa meri- ja joukkoliikenteen tukemiseen sekä uusien liikennehankkeiden käynnistämiseen. Valtiovarainministeriö tiedotti tänään tulevan kolmannen lisätalousarvion sisällöstä.

- Lasti- ja matkustaja-alusvarustamot ovat kärsineet koronapandemiasta merkittävästi. Koska meriliikenteen turvaaminen on keskiössä niin liikenneyhteyksien jatkuvuuden, ulkomaankaupan kuin huoltovarmuudenkin näkökulmasta, on erityisen tärkeää, että valtio on vahvasti tukenut varustamoita kriisin keskellä. Nyt esitettävällä 23,15 miljoonan euron tuella jatketaan varustamoiden reittiliikennetukea syksyyn asti. Lisäksi koronasta kärsineen joukkoliikenteen tukitoimenpiteitä on tarpeen edelleen jatkaa. Lisätalousarviossa esitetään 22,8 miljoonan euron määrärahaa julkisen liikenteen ostoihin suurilla ja keskisuurilla kaupunkiseuduilla sekä alueellisessa ja paikallisessa liikenteessä. Samoin VR:n henkilöjunaliikenteen ostoihin esitetään 11 miljoonan euron määrärahaa, Kymäläinen kertoo.

Koronasta johtuvien tukitoimenpiteiden lisäksi lisätalousarviossa esitetään yhteensä 268 miljoonan euron valtuuksia uusiin liikennehankkeisiin, joita ovat Digirata, Laurila–Tornio–Haaparanta-yhteysvälin sähköistys sekä maantien 180 Kirjalansalmen ja Hesselundin siltojen uusiminen. Myös Kouvola–Kotka/Hamina-radan parantamisen valtuutta ehdotetaan korotettavaksi 33,5 miljoonalla ja perusväylänpidon rahoitusta aikaistettavaksi 50 miljoonalla eurolla vuodelta 2022 kuluvalle vuodelle.

- Panostukset raidehankkeisiin ovat tärkeitä ilmastotoimia. Mainitut siltahankkeet taas ovat erittäin kriittisiä Paraisten alueen ja saariston elinkeinoelämän toiminnan kannalta. Perusväylänpidon rahoituksen aikaistuksella mahdollistetaan myös tieverkoston kunnossapidon hyvä taso, Kymäläinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme