SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Ylen toiminnan ja rahoituksen turvaaminen Suomen huoltovarmuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää

Jaa

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on erittäin pöyristynyt oppositiopuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten ehdotuksista vaihtoehtobudjeteiksi, joissa molemmissa ehdotetaan merkittäviä leikkauksia Yleisradion rahoitukseen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- On käsittämätöntä, miten oppositiossa tehdään politiikkaa Ylen kustannuksella. Yle hoitaa lakisääteisesti julkisen palvelun tehtäväänsä ja sillä on merkittävä rooli tiedonvälityksen turvaamisessa myös poikkeusoloissa. Erityisesti nykyisessä turvallisuustilanteessa onkin ensiarvoisen tärkeää, että emme poliittisilla päätöksillä heikennä Ylen toimintaedellytyksiä. Huoltovarmuuden näkökulmasta onkin käsittämätöntä, että oppositio lähtee leikkimään tällaisella asialla ja yrittää hakea sillä poliittisia irtopisteitä, Kymäläinen moittii.

Luotettava, riippumaton ja monipuolinen tiedonvälitys on yksi sananvapauden ja demokratian kulmakivistä. Tällaista tiedonvälitystä tarvitaan, jotta esimerkiksi ulkomailta peräisin olevalle informaatiovaikuttamiselle, disinformaatiolle ja valeuutisille ei jää sijaa.

- Näiden opposition populististen leikkausesitysten seurauksena etenkin Ylen alueellinen toiminta ja jopa 1000 toimittajan työpaikat vaarantuisivat. Huoltovarmuuden kannalta on olennaista, että Yle pystyy toimimaan myös alueellisten toimitusten kautta ja esimerkiksi palvelunestohyökkäyksen tai muun häiriötilanteen sattuessa tekemään radio- ja tv-lähetyksiä ympäri Suomen. Tätä ja muuta Ylen varautumistoimintaa emme voi tämänkaltaisilla avauksilla lähteä vaarantamaan. Meidän tulee turvata Ylen toiminnan edellytykset myös jatkossa, eikä pyrkiä horjuttamaan sen asemaa ja rahoituksen ennakoitavuutta tällaisilla avauksilla, Kymäläinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Lakivaliokunnan sd-edustajat: Mahdollisuus pakkoavioliiton kumoamiseen parantaa rikoksen uhrien asemaa1.2.2023 11:16:37 EET | Tiedote

Lakivaliokunta hyväksyi tänään mietinnön, jossa käsitellään avioliittolain ja siihen liittyvien lakien muuttamista. Muutoksilla pakkoavioliitto olisi mahdollista purkaa myös kumoamalla ja alaikäisenä solmitun avioliiton tunnustamista tiukennettaisiin. Mietintöön jätettiin yksi vastalause. Lakivaliokunnan sd-jäsenet Matias Mäkynen, Eeva-Johanna Eloranta ja Paula Werning ovat iloisia siitä, että mietintö on nyt valmistunut ja se etenee seuraavaksi koko eduskunnan käsiteltäväksi.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Hyvinvointialueiden lisärahoitus tulee tarpeeseen31.1.2023 12:40:03 EET | Tiedote

Tänään (31.1.) hallitus ilmoitti päässeensä lisätalousarvioneuvotteluissa sopuun hyvinvointialueiden lisärahoituksesta. Kevään aikana alueille tarkoitus antaa yhteensä 500 miljoonaa euroa lisärahoitusta, josta 350 miljoonaa on valtionavustusta ja 150 miljoonaa aikaistettua kertaerää. SDP:n kansanedustaja ja Pohjois-Karjalan aluevaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen iloitsee hallituksen päätöstä ja pitää lisärahoitusta alueilla välttämättömänä.

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta vierailee Pöytyän kunnassa tiistaina 31.1.202330.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

OHJELMA Tiistai 31.1.2023 Klo 9.00 Yläneen varhaiskasvatusyksikkö (Nissiläntie 3, Yläne), tutustuminen tiloihin ja toimintaan Ma. varhaiskasvatusyksikön johtaja Miia Lehtonen esittelee tiloja ja yksikön toimintaa. Klo 10.15 Siirtyminen Yläneeltä Kyröön Klo 11.00 Lounas, Elisenvaaran oppimiskeskus, ruokala (Kyröntie 16, Kyrö) Klo 11.30 Tutustuminen Elisenvaaran yhtenäiskoulun ja Elisenvaaran lukion tiloihin ja toimintaan sekä keskustelu / Kirjaston lukusali Elisenvaaran yhtenäiskoulun vs. rehtori Terhi Westerlund ja Elisenvaaran lukion rehtori Ari Höyssä esittelevät Elisenvaaran oppimiskeskukseen sijoittuvien oppilaitosten tiloja ja toimintaa. Klo 13.00 Harrastamisen Suomen mallin mukaista harrastustoimintaa kunnassa koordinoiva liikunnanohjaaja Markus Salo esittelee hankkeen puitteissa järjestettyä, koulupäivien yhteyteen sijoittuvaa harrastustoimintaa. Osallistumisesta lounaalle sekä mahdollisista erityisruokavalioista pyydetään ilmoittamaan toimistosihteeri Riitta Lehtopohjalle perja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme