SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: Orpo lisää velkaa miljardeilla

Jaa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ihmettelee Petteri Orpon puheita kokoomuksen puoluekokouksessa.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Orpon puhe jättää hämmentyneen olon. Sen jälkeen, kun kokoomus on vaatinut moneen kertaan valtion velkaantumisen pysäyttämistä, niin puheenjohtaja Orpo esittää puoluekokouksessa huolettomasti Suomelle miljardien lisävelanottoa, Lindtman toteaa.

Puheessaan Orpo lupasi paitsi miljardiluokan pysyvän tuloveroalen, myös alentaa marginaalivero 50 prosenttiin. Käytännössä nämä lupaukset tarkoittaisivat useiden miljardien lisävelkaantumista vaalikauden aikana.

- Kokoomuksen verolinjan suurimmat hyötyjät ovat yli 100 000 euroa vuodessa tienaavat suurituloiset. Heille Orpo lupaa jättipottia: tuhansien eurojen veronalennuksen joka vuosi samalla kun työntekijöille, hoitajille, opettajille ja pienyrittäjille on Orpon velkakassasta jäämässä vain työttömyysturvaan ja muuhun sosiaaliturvaan suunnatut leikkaukset.

Tasan ei kävisi onni edes hyväosaisille. Yksistään marginaaliveron alentaminen 50 prosenttiin maksaa lähes miljardi euroa vuodessa. Summasta 713 miljoonaa euroa menisi kaikkein hyvätuloisimmalle kymmenykselle, ja suurituloisin prosentti kansalaisista korjaisi veroalekakusta peräti 293 miljoonan euron potin.

- Kysymys kuuluu: ketä kokoomuksen johtajista pitää uskoa? Samalla, kun Orpon puheista jää hämmentynyt olo, on eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen suorasanaisempi. Mykkänen ansaitsee tunnustuksen rehellisyydestä. Hän myönsi perjantaina HS:n haastattelussa, että kokoomuksen veroesitykset merkitsevät lisävelkaantumista. Orpon uusissa puheissa miljardien lisävelanotto hyväksytään – kunhan veroalennukset hyödyttävät kaikkein suurituloisimpia.

- Yleisten, ensi vaalikauteen liittyvien löysin verolupausten sijaan pitäisi nyt keskittyä siihen, miten tässä ja nyt voidaan auttaa hintojen nousun takia vaikeuksissa olevia ihmisiä. Tässä harkinnassa kohdennetut, tehokkaat ja oikeudenmukaiset täsmätoimet verotuksessa on pidettävä työkalupakissa, Antti Lindtman päättää.

Yhteyshenkilöt

Antti LindtmanEduskuntaryhmän puheenjohtaja

Puh:040 577 6255

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Päihdeasiakkaat eivät tule autetuksi pelkästään terveydenhuollon toimin30.6.2022 14:53:32 EEST | Tiedote

- Kaikista tehokkainta päihdetyötä on ehkäisevä päihdetyö. Hyvä ehkäisevä päihdetyö tukee yksilöitä erilaisissa elämänvaiheissa. Päihdehoito ja -kuntoutus tulee järjestää yksilöllisesti ja esimerkiksi lääkkeettömät hoitomuodot ja tarpeeksi pitkät hoito- ja kuntoutusajat ovat monelle tärkeitä. Kaikilla on oltava yhtäläiset oikeudet saada asianmukaista ja juuri heille sopivaa hoitoa. Tärkeää on myös huomioida selkeämmin läheisten oikeus apuun ja tukeen, Mäkisalo-Ropponen toteaa. Hallituksen esityksen luonnoksen lausuntoaika päättyi 23.6.2022 ja esitys sai lukuisia lausuntoja, joissa vaadittiin asian korjaamista. Tätä vaativat erityisesti erilaiset sosiaalialan ja päihdetyön järjestöt, jotka olivat huolissaan sosiaalipalveluiden tulevaisuudesta osana kokonaisvaltaista päihdetyötä. - Uudistuksen tavoitteet ovat hyviä, mutta tällaisenaan lakiesitys voi viedä asioita jopa huonompaan suuntaan, sillä pelkästään terveydenhuollon toimin päihdeasiakkaat eivät tule autetuksi. Päihdetyön painopiste

SDP:n Johan Kvarnström: Rakkaus voittaa! Pride-viikon viesti on kuultava ja turvallisuus taattava29.6.2022 11:51:00 EEST | Blogi

Pride-tapahtumiin kohdistuu herkästi uhkaa ja väkivaltaa. Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman, Helsinki Priden, järjestäjät ovat olleet syystä huolissaan kuluneen Pride-viikon turvallisuudesta. Huoli kohdistuu erityisesti lauantain kulkueeseen ja pääjuhlaan. Huoli on ymmärrettävä, valitettavasti. On masentavaa ja surullista, että tilanne on tämä 2020-luvulla. Kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään sitä, että puolustaa oikeutta olla oma itsensä, tai että puolustaa ihmisoikeuksia ja rakkautta. Meidän olisi jo pitänyt päästä pidemmälle, ja osittain olemme päässeetkin. Emme saa unohtaa kaikkea edistystä ja myönteistä kehitystä, kaikkea parempaa ymmärtämystä ja kaikkea lisääntynyttä tietoisuutta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä ja moninaisuudesta. Näillä voimme osoittaa, että arvokonservatiiviset voimat kuuluvat menneeseen aikaan, ja että vapaus voimistuu. Vapautta täytyy vaalia joka päivä kaikilla tasoilla. Tämän vuoden Pride-tapahtuman teema, Kohtaamisia, on erinomainen. Kun kuunt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme