SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: Voitto perheille – päivähoitomaksut alenevat pysyvästi

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Suomalaisten perheiden päivähoitomaksut alentuvat tästä päivästä alkaen pysyvästi. Vaikutus on tuntuva perheiden arjessa. SDP:n pitkäaikainen tavoite toteutuu.

Nelihenkisen keskituloisen pikkulapsiperheen kohdalla päivähoitomaksut alenevat 150 euroa kuukaudessa.

Noin 30 000 suomalaista perhettä siirtyy maksuttoman päivähoidon piiriin.

Päätös on tärkeä kolmeltakin kannalta. Se tukee perheiden ostovoimaa, kun elinkustannukset ovat nousseet tuntuvasti viimeisen vuoden aikana korkean inflaation takia. Hintojen nousu tuntuu aivan jokaisen arjessa, erityisesti kuitenkin pieni- ja keskituloisilla.

Se on tärkeä askel myös talouden pitkän aikavälin kestävyyden kannalta, koska se purkaa kannustinloukkuja ja vahvistaa työllisyyttä.

Päivähoito on myös merkittävä tekijä tasa-arvoisen koulutuksen turvaamisessa. Laadukkaalla päivähoidolla vähennetään oppimiseroja ja ehkäistään eriytymistä. Suomen vahvuus on tasa-arvoinen koulujärjestelmä, jossa päivähoito ja taitavat varhaiskasvatusopettajat ovat aivan ratkaisevassa asemassa.

Yhteyshenkilöt

Antti LindtmanEduskuntaryhmän puheenjohtaja

Puh:040 577 6255

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

SDP:n Eloranta: Kansalaisopistoilta leikkaaminen vähentäisi työttömien mahdollisuuksia laajentaa osaamistaan23.5.2023 15:16:16 EEST | Tiedote

STT:n tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa pöydällä olisi myös merkittäviä, 20-70 miljoonan euron, leikkauksia kansanopistojen, kansalaisopistojen ja kesäyliopistojen valtiontukeen. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta pitää mahdollisia leikkauksia erittäin haitallisina erityisesti jatkuvan oppimisen näkökulmasta. Eloranta korostaa kansalaisopistojen tarjoamien monipuolisten kurssien merkitystä erityisesti työikäisten osaamisen kehittämisen kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme