SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkinen: Hallitukselta yli 40 miljoonaa Keski-Suomen tie- ja rataosuuksiin

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Hallitus on päättänyt budjettiriihessä esittää Keski-Suomeen tärkeitä tie- ja rataosuuksien parannuksia, joihin myönnettävät valtuudet kohoavat kokonaisuudessaan yli 40 miljoonaan euroon. Tampere-Jyväskylä-välisen rataosuuden perusparannuksen osalta käynnistetään nyt Jämsän osuus, johon kuuluu myös Muuramen asema. Tähän on osoitettu yhteensä 19 miljoonaa euroa, josta ensi vuodelle 7 miljoonaa euroa. Keski-Suomen kansanedustaja Riitta Mäkinen (sd.) on päätökseen hyvin tyytyväinen:


- Viime syksynä saimme jo 18 miljoonaa tärkeän Tre-Jkl:n rataosuuden suunnitteluun. On erinomaista, että pääsemme jo nyt käynnistämään varsinaisia korjaustoimia. Raidehanke on äärimmäisen tärkeä myös Jämsän vaikean tilanteen kannalta. Sillä parannetaan alueen elivoiman edellytyksiä ja henkilöliikennettä.


Lisäksi hallitus esittää yhteensä 21,2 miljoonaa euroa odotettuun ja toivottuun VT4 Äänekosken ja Viitasaaren välin parannukseen. Ensi vuoden osuus on 5 miljoonaa euroa. Äänekoski-Viitasaari-välisen tieosuuden kunnostus on välttämätöntä elinkeinoelämän kuljetusten ja henkilöliikenteen turvallisuuden kannalta.


- Valtatie 4 on merkittävä yhteys pk-seudulta Keski-Suomen kautta pohjoiseen ja siksi sen liikennejärjestelyjen on oltava sujuvat. Tielle liittyminen on monin paikoin ollut hankalaa ja turvatonta ja ohituskaistoissa on liikenneturvallisuuspuutteita. Vuosina 2012-2016 tieosuudella on ollut traagisia onnettomuuksia. Tämän rahoituksen myötä toteutettavat toimet tulevat säästämään ihmishenkiä, Mäkinen kiittää.


Mäkinen osoittaa lämpimät kiitokset pääministeri Marinille ja liikenne- ja viestintäministeri Harakalle siiitä, että maakunnan tarpeita on kuultu. Molemmat hankkeet ovat olleet myös Jyväskylän seudun MAL-neuvottelujen keskeisiä tavoitteita.


- Vuoropuhelu maakuntien ja hallituksen välillä on välttämätöntä, jotta alueiden elinvoimaa ja työllisyyttä kehitetään tasapuolisesti ja isoja kokonaisuuksia kartoittaen. Olen iloinen siitä, että tahtotila tässä asiassa on yhteinen, Mäkinen toteaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Gustafsson ehdottaa sähköpyörien verovähennysoikeutta seniorikansalaisille25.9.2020 15:08:36 EESTTiedote

Kansanedustaja Jukka Gustafsson on jättänyt kirjallisen kysymyksen sähköpyörien verovähennysoikeudesta valtionverotuksessa yli 65-vuotiaille seniorikansalaisille. Sähköpyörät ovat tulleet osaksi monen suomalaisen arkipäivää. Erilaisista fyysistä vaivoista ja vammoista kärsiville ihmisille sähköpyörä helpottaa liikkumista. Liikunta voi tulla tavaksi, jos valitsee lajin, josta pitää, väkisin ei mitään tule tehtyä pitkään. Pyöräily on mukavaa ja virkistävää, ja se parantaa kuntoa. Kuitenkin ikääntyessä ylämäet tuntuvat raskailta, mikä voi latistaa harrastuksen. Ikäihmisten liikunnalla voidaan hidastaa lihasvoiman vähenemistä/lihaskatoa, pitää yllä lihasvoimaa ja kestävyyttä ja lisätä hapenkulutusta eritoten kestävyysharjoittelulla, eli edistää hengitys- ja verenkiertoelimistösi aerobista kuntoa.

SDP:n Paula Werning: Kuntouttava työtoiminta parantaa henkilön elämänhallintaa25.9.2020 13:46:37 EESTTiedote

Kansanedustaja Paula Werning on tyytyväinen hallituksen päätökseen muuttaa kuntouttavan työtoiminnan pelisääntöjä. Tarkoituksena on tarkentaa kuntouttavan työtoiminnan järjestämistä ja tuottamista koskevaa sääntelyä. Lakiin on tarkoitus lisätä kuntouttavan työtoiminnan sisältöä koskeva säädös, jossa palveluiden sisällöksi määritellään henkilön elämänhallinnan ja työ- ja toimintakyvyn edistäminen. - Tämän säädöksen mukaan on tarkoitus tarkentaa kuntouttavan työtoiminnan kuntouksellista asemaa. Näin se kohdentuu henkilöille, jotka eivät kykene osallistumaan julkisiin TE-palveluihin tai työelämään, Werning sanoo. Työllisyyden kuntakokeilut tulevat tukemaan myös sitä, miten TE-palveluja voidaan kehittää edelleen vastaamaan paremmin niiden henkilöiden palvelutarpeita, jotka ovat heikommassa asemassa työmarkkinoihin. - Pidän tärkeänä, että kuntouttava työtoiminta on jatkossa laadukasta ja entistä asiakaslähtöisempää. Ongelmana on ollut se, että asiakkaan työkykyyn ja sosiaaliseen toimintakyk

SDP:n Heinäluoma: Komission maahanmuuttopaketti on avaus vaikealle, mutta tärkeälle keskustelulle24.9.2020 09:18:58 EESTTiedote

Euroopan unionin komissio julkisti tänään oman ehdotuksensa EU:n yhteisen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan uudistamiseksi. SDP:n kansanedustaja, hallintovaliokunnan jäsen Eveliina Heinäluoma pitää avausta ennen kaikkea aloituksena vaikealle keskustelulle unionin tulevaisuuden kannalta tärkeästä aiheesta. Itse paketin Heinäluoma katsoo pitävän sisällään sekä kannatettavia että ongelmallisia asioita.

SDP:n Eloranta: Asiakasmaksulain myötä terveydenhoidon maksut vähenevät ja samalla saavutettavuus paranee22.9.2020 16:19:49 EESTTiedote

Tänään eduskunnan lähetekeskustelussa oleva asiakasmaksulaki on pitkään odotettu sote-palvelujen saavutettavuutta parantava uudistus. Lain päätarkoitus on poistaa ja vähentää sote-palveluiden asiakasmaksuja. Lain myötä hoitajavastaanotot muutettaisiin maksuttomiksi perusterveydenhuollossa, alaikäisten poliklinikalla saama hoito muutetaan maksuttomaksi, mielenterveyspalveluiden maksuttomuutta perusterveydenhuollossa selkiytetään, sekä tartuntatauteihin liittyvän hoidon, tutkimuksen ja lääkkeiden maksuttomuutta laajennetaan osin. Pitkäaikaishoidon asiakasmaksut määräytyvät jatkossakin asiakkaan maksukyvyn mukaan. Maksukattoa laajennetaan niin, että siihen luetaan mukaan suun terveydenhuolto, terapia, tilapäinen kotisairaanhoito, sekä tietyt etäpalvelut. Laajennus koskee myös asiakasmaksuja, joihin on myönnetty toimeentulotukea. - Uusi asiakasmaksulaki tukee ja poistaa taloudellista rasitetta perusterveydenhuollon asiakkailta. Suomalainen terveydenhoito on yksi maailman parhaista ja se on

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme