SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkinen: Kokoomus kannattaa SDP:n ajamaa TKI-uudistusta

Jaa

SDP:n kansanedustaja ja parlamentaarisen TKI-työryhmän jäsen Riitta Mäkinen kritisoi kokoomuksen talouspolitiikkaa sen lyhytnäköisyydestä, mutta TKI-rahoituksen osalta Mäkinen kuitenkin löytää yhteisen sävelen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Kokoomuksen laatimassa budjetissa on kokonaiskuva hukassa. Kokoomuksen taloustoimista suurin osa hyödyttäisi kaikkein korkeimpaa tulokymmenystä eikä sille oikein voi löytää kestäviä perusteluja, Mäkinen kommentoi.

- SDP on kokoomuksen tavoin valmis toteuttamaan uudistuksia, mutta ne tulee tehdä talouden, työllisyyden ja ihmisten arjen kokonaisuus ymmärtäen. Esimerkiksi kokoomuksen esittämät muutokset ansioturvaan vähentäisivät eduskunnan sisäisen tietopalvelun mukaan työllisten määrää noin 7 400 hengellä. Ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkaaminen ylipäätään on kestämätön ajatus etenkin nyt, kun inflaatio rokottaa pienituloisia palkansaajia jo valmiiksi ja kuluttajien usko tulevaisuuteen horjuu, Mäkinen sanoo.

- Kokoomus vesittäisi omassa budjetissaan hallituksen käynnistämän osatyökykyisiä työllistävän Työkanava Oy:n toiminnan. Marinin hallitus on kiitettävällä tavalla tarttunut vaikeimmassa asemassa olevien osatyökykyisten aseman parantamiseen. SDP puolustaa sitä, että ihmiset saavat osallistua työelämään omien kykyjensä mukaan ja teemme työelämän tasa-arvon eteen töitä myös jatkossa.

Sen sijaan kokoomuksen ja SDP:n näkemyksissä TKI-verokannustimen tarpeellisuudesta Mäkinen näkee yhteistä.

- On hienoa huomata, että kokoomus kannattaa SDP:n liikkeellepanemaa aloitetta Suomen tutkimus- ja kehitystoiminnan panosten nostamisesta. Lakialoite eduskunnan parlamentaarisen TKI-työryhmän ajamasta TKI-verokannustimesta etenee nyt eduskunnan lähetekeskusteluun. Myös kokoomus tuki aloitetta, Mäkinen sanoo.

- Lakialoitteessa esitetään yrityksille mahdollisuutta elinkeinotoiminnan tulosta tehtävän tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisävähennykseen, jonka enimmäismäärä olisi 50 prosenttia T&K-toimintaan liittyvistä palkka- ja ostopalvelumenoista. Lisäksi yritys voi vähentää 45 prosenttia T&K-menoista, jotka se lisää suhteessa edelliseen vuoteen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtaja Mäkisalo-Ropponen: Yhdenvertaisuus kuuluu myös koeaikaan26.1.2023 15:43:33 EET | Tiedote

Marraskuussa hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että työnantajalla ei ollut koeaikana velvollisuutta toteuttaa kuulovammaiselle työntekijälle yhdenvertaisuuslain mukaisia kohtuullisia mukautuksia. Päätös ei ole vielä lainvoimainen ja siihen ollaan hakemassa valituslupaa. Yhdenvertaisuuslaissa määriteltyjen kohtuullisten mukautusten tarkoituksena on mahdollistaa vammaisten työntekijöiden yhdenvertaisuus työpaikalla. SDP:n kansanedustaja ja eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen pitää vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuuden kannalta välttämättömänä, että kohtuulliset mukautukset tehdään jo koeaikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme