SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Hoitotakuu vahvistaa merkittävästi terveydenhuollon saatavuutta

Jaa

-Hallituksen esitys hoitotakuuksi vahvistaa merkittävällä tavalla perusterveydenhuollon saatavuutta, sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd). Eduskunta keskusteli tänään keskiviikkona hallituksen esityksestä hoitotakuulaiksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Lakiesitys on tärkeä edistysaskel perusterveydenhuollon kehittämiseksi ja palvelujen saatavuuden parantamiseksi. Jatkossa siirtymäajan jälkeen perusterveydenhuoltoon on päästävä seitsemässä päivässä. Tämä koskee sekä fyysisiä että psyykkisiä terveysongelmia. Lisäksi suun terveydenhuoltoon on jatkossa päästävä kolmessa kuukaudessa.

-Nykyinen tilanne on monella tavalla kestämätön. Kun ihmiset eivät saa ajoissa tarvitsemaansa apua ja näin tilanne pahenee ja ongelmat kasautuvat. Mitä vaikeammaksi potilaan tilanne muodostuu, sen kalliimmaksi sen hoitaminen myös yhteiskunnalle tulee, Mäkisalo-Ropponen jatkaa.

Paljon on myös puhuttu viime aikoina häiriökysynnästä eli tilanteesta, jossa henkilö saa väärää palvelua, tai hän ei saa lainkaan palvelua tai saa vain osittain sitä palvelua, jota on tullut hakemaan. Tätä epäinhimillistä, mutta myös kallista tilannetta voidaan osaltaan myös korjata uuden lain avulla, kun varmistetaan hoitoon pääsy ajoissa.

Jotta lain hyvä tavoite oikeasti myös toteutuu, on meidän entistä vahvemmin kiinnitettävä huomiota lääkärien työpanoksen lisäksi myös hoitotyön veto- ja pitovoimaan. On meidän kaikkien yhteinen asia, että arvokasta työtä tekevä sosiaali- ja terveystoimen henkilöstö voi jatkossa työskennellä ilman jatkuvaa kiirettä, stressiä ja epävarmuutta. Vain näin myös hoitotakuun hyvä tavoite voi toteutua. 

-Ajoissa hoitoon pääsy tuo myös säästöjä koko yhteiskunnalle, niin rahallisesti kuin myös ennen kaikkea inhimillisesti, Mäkisalo-Ropponen muistuttaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Mäkisalo-RopponenKansanedustaja, Eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän puheenjohtaja

Puh:050 357 9090

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme