SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Järjestöjen elintärkeä palkkatuki jatkuu

Jaa
Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta sai valmiiksi lausuntonsa hallituksen palkkatukiuudistusesityksestä (HE 175/2022 vp). Mietinnössään valiokunta päätti säilyttää sataprosenttisen palkkatuen nykyisenmuotoisena. Hallituksen esitystä oli kritisoitu sen asettamista rajoituksista sataprosenttiselle palkkatuelle. Rajoituksia perusteltiin erityisesti Euroopan unionin sääntelyllä. SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen iloitsee valiokunnan päätöksestä ja näkee sen tärkeänä järjestöjen tulevaisuuden toimintaedellytysten varmistamiseksi.
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Monet järjestöt olivat täysin syystä huolissaan esitetystä sataprosenttisen palkkatuen rajauksesta. Sataprosenttisen palkkatuen rajaaminen olisi vaikuttanut merkittävästi moniin järjestöihin, jotka työllistävät erityisesti avoimilla markkinoilla kaikista heikoimmassa asemassa olevia. Erityisesti rajaus olisi osunut kierrätyskeskuksiin, jotka myös edistävät kiertotaloutta ja kierrättämistä. Tämän takia on hienoa ja erittäin tärkeää, että valiokunta päätti pitää sataprosenttisen palkkatuen nykyisellään, Mäkisalo-Ropponen toteaa.

Valiokunta perustelee päätöstään saamillaan selvityksillä, joissa arvioidaan, että ehdotettu uudistus vähentäisi merkittävästi erityisesti välityömarkkinoilla toimivien suurien järjestöjen palkkatuettua työtä. Valiokunnan mukaan on mahdollisuus, että muutos olisi joissain tapauksissa jopa estänyt järjestöjä toimimasta pitkään työttömänä olleiden työllistämisen edistämisessä. Mäkisalo-Ropponen huomauttaa järjestöjen varoittaneen tästä jo esityksen valmisteluvaiheessa.

- Varsinkin, kun tavoitteenamme on työllisyysasteen korottaminen ja kaikkien halukkaiden saaminen työelämään, ovat järjestöjen tuomat työpaikat erittäin tärkeitä. Valiokunnan tekemän muutoksen jälkeen yhdistykset voivat jatkaa tätä tärkeää toimintaansa sekä tuoda työtä ja osallisuutta sadoille sitä tarvitseville, sanoo Mäkisalo-Ropponen.

Yhteyshenkilöt

Merja Mäkisalo-RopponenKansanedustaja, Eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän puheenjohtaja

Puh:050 357 9090

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Elintarviketuotannon ketjussa tarvitaan korjausliikkeitä29.3.2023 10:50:33 EEST | Tiedote

Maataloustuottajien työstään saamat tulot ovat laskeneet koko 2000-luvun. Tämä selviää vastikään julkaistusta maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien arviointiryhmän raportista. Hallituksen asettamassa ryhmässä on ollut edustus kaikista eduskuntapuolueista. Työryhmän jäsenenä ollut SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen peräänkuuluttaa toimia, joilla koko elintarvikeketju saadaan toimimaan oikeudenmukaisemmin, alkutuottajat huomioiden.

Kuntaministeri Sirpa Paatero iloitsee Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden lisärahoituksesta27.3.2023 12:57:40 EEST | Tiedote

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää hyvinvointialueille viime viikolla myönnettyä lisärahoitusta erittäin tarpeellisena. Hallitus myönsi hyvinvointialueiden vakiinnuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen yhteensä 350 miljoonaa euroa. Kymenlaakson ja Etelä-Savon hyvinvointialueet saivat molemmat noin 11 miljoonaa euroa lisärahoitusta ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue noin 9 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme