SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Valtion virastoissa asioiminen tulevaisuudessa yhdessä ja samassa toimipisteessä

Jaa

Kuntaministeri Paatero ilmoitti tällä viikolla valtion virastojen käyntiasioinnin kokoamisesta saman katon alle. Pohjois-Karjala on tässä uudistuksessa eturintamassa ja ensimmäisten joukossa Joensuuhun yhteinen asiointipiste aukeaa jo vuoden 2023 aikana. Myöhemmin pisteet aukeavat Pohjois-Karjalassa myös Kiteellä, Lieksassa ja Nurmeksessa. Joensuulainen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen iloitsee uudistusta, joka helpottaa ihmisten asiointia valtion virastoissa, kun useammat palvelut löytyvät samasta paikasta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- On hienoa, että Pohjois-Karjala ja Joensuu ovat ensimmäisten joukossa uudistuksessa, jolla valtion virastot tulevat lähemmäs ihmisiä ja helpottaa asiointia merkittävästi. Tulevaisuudessa ei tarvitse asiakkaan enää juosta joka kerta eri paikkaan, kun tarvitsee valtion virastojen palveluita paikan päällä, iloitsee Mäkisalo-Ropponen

Uudistuksessa palvelupisteisiin on tarkoitus koota palveluita, joissa on eniten käyntiasiointia, kuten Aluehallintovirasto, Digi- ja väestötietovirasto, ELY-keskus, Migri, Maanmittauslaitos, TE-toimisto ja Verohallinto. Palvelupisteiden sijainnin tavoitteena on korkeintaan tunnin ajomatka asiakkaille sekä riittävä väestöpohja riittävän laadukkaiden palveluiden järjestämiseksi.

- Uudistus lisää myös yhdenvertaisuutta palveluiden saannissa ja palvelut ovat saatavilla asuinpaikasta huolimatta. Harvaan asutuilla alueilla palvelut voidaan järjestää jatkossa myös liikkuvia palvelupisteitä hyödyntäen. Yhteiset palvelupisteet myös mahdollistavat jatkossakin palvelukäynnit niille, jotka eivät osaa tai pysty käyttämään asioinnissaan sähköisiä palveluita, toteaa Mäkisalo-Ropponen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Mäkisalo-RopponenKansanedustaja, Eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän puheenjohtaja

Puh:050 357 9090

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme