SDP EDUSKUNTA

SDP:n Malm: Nyt tarvitaan tukea eikä rökitystä – puuttuuko keskustalta täydellisesti kunnioitus julkisen sektorin työntekijöitä kohtaan?

Jaa

SDP:n 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm tyrmää täysin Mika Lintilän puheet uudesta kilpailukykysopimuksesta (MT 13.6.2022).

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Sipilän hallituksen rakentama kiky-sopimus kuritti erityisesti julkisen sektorin naisvaltaisia aloja.

- Olemme vähitellen toipumassa koronakriisistä. Tässäkö keskustan kiitos kaikille arjen sankareille, jotka ovat venyneet ja pyörittäneet yhteiskuntaamme vaikeina aikoina, Malm kysyy.

Inflaatioennuste oli huhtikuussa 5,7 prosenttia. Se heikentää huomattavasti palkansaajien ostovoimaa ja toimeentuloa. Tavallisten palkansaajien toimeentuloa ei pidä kuitenkaan vaikeuttaa entisestään.

Työntekijöiden kurittamisen sijaan Malm ehdottaa, että kikystä peruutettaisiin kokonaan takaisin normaaliaikaan. Se tarkoittaa, että aiemmin työntekijöille siirretyt sosiaaliturvamaksut palautetaan takaisin työnantajien harteille.

- Meidän on pidettävä huolta kotimaisesta ostovoimasta. Työnantajamaksujen siirto parantaisi ihmisten ostovoimaa vaikeassa tilanteessa mikä tukisi myös kotimarkkinoita ja erityisesti palvelualojen toipumista vaikea korona-ajan jälkeen. Tässä tilanteessa se olisi oikea ratkaisu, Malm summaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme