SDP EDUSKUNTA

SDP:n Marko Asell: Opetus ja kulttuuriministeriöltä avustusta koulutukselliseen tasa-arvoon Pirkanmaalla

Jaa
- On tärkeää, että Pirkanmaalle saatiin tärkeitä avustuksia koulutukselliseen tasa-arvoon, kiteyttää kansanedustaja Marko Asell (sd).
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Torstaina (23.3) saimme tärkeitä uutisia opetus – ja kulttuuriministeriöstä, sillä varhaiskasvatukseen sekä esi- ja perusopetukseen panostetaan yli 67 miljoonalla eurolla. Avustuksilla halutaan vahvistaa koulutuksellista yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Tämä hallitus on panostanut tasa-arvoon historiallisen paljon. Avustusten kautta halutaan vahvistaa laadukkaita oppimistuloksia, hyvinvointia sekä pienentää lapsi- ja opetusryhmäkokoja. Koulutuksen tasa-arvoa vahvistetaan ensisijaisesti päiväkodeille ja kouluille, jotka sijaitsevat sosioekonomisesti huono-osaisimmilla alueilla.

Tämän lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö kohdentaa erityisavustuksia 3,5 miljoonaa euroa nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisemiseen. Valtionavustus on tarkoitettu erityisesti koulujen ja ankkuritoiminnan välisen yhteistyön kehittämiseen ja vahvistamiseen kouluyhteisön turvallisuuden edistämiseksi.

On myös tärkeää, että meidän alueemme sai tärkeitä avustuksia:

-  69 000 euroa Nokian kaupungille esi-ja perusopetuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin vuosille 2023-2024

-  115 861 euroa Tampereen kaupungille toimenpiteisiin nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisemiseksi vuosille 2023–2024

-  1 619 000 euroa Tampereen kaupungille esi-ja perusopetuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin vuosille 2023-2024

-   992 000 euroa Tampereen kaupungille varhaiskasvatuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin 2023–2024

- Tämän lisäksi panostuksia koulutukselliseen tasa-arvoon sai mm. Ylöjärvi, Orivesi ja Valkeakoski

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Lyly: Tarvitsemme kasvua, emme riitelyä - silti työllisyyttä ja kestävää kasvua lisääviä positiivisia toimia ei ole vielä hallitusneuvotteluista kuultu5.6.2023 10:11:00 EEST | Blogi

Olen huolestuneena seurannut, miten viime aikoina hallitusohjelmaneuvotteluihin liittyen ovat esillä olleet työntekijöiden asemaan kohdistuvat heikennykset. Hämmästyttävää on se, että ne koskevat vain työntekijäpuolta. Vastaavia esityksiä ja muutoksia ei ole juuri näkynyt työnantajien tilanteeseen liittyen.

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme