SDP

SDP:n Matias Mäkynen: Perussuomalaiset paljasti todellisen karvansa

Jaa
Työntekijöiden ostovoiman parantaminen on SDP:lle keskeinen tavoite tulevalla vaalikaudella, kertoo SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Hintojen raju nousu on heikentänyt merkittävästi pieni- ja keskituloisten työntekijöiden taloutta. SDP haluaa parantaa työntekijöiden ostovoimaa palauttamalla kiky-maksut takaisin työnantajan maksettavaksi. Tämä olisi oikeudenmukaista etenkin, kun ottaa huomioon sen, että nyt talvella sovitut palkankorotukset ovat olleet varsin maltillisia.

Kiky-maksujen palauttaminen hyödyttäisi niin pieni- kuin keskituloistakin työntekijää merkittävästi enemmän kuin kokoomuksen ajamat veronalennukset, kertoo Mäkynen. Esimerkiksi 2 000 euroa kuukaudessa tienaava hyötyisi kiky-maksujen siirrosta noin 35 euroa kuukaudessa, mutta kokoomuksen veronalennuksista vain noin 15 euroa kuukaudessa. Keskituloinen, noin 3 000 euroa kuukaudessa tienaava puolestaan hyötyisi kiky-maksujen siirrosta noin 44 euroa kuukaudessa, mutta veronalennuksista vain noin 22 euroa kuussa.

- Kiky-maksujen palauttamisesta hyötyisivät myös ne pienituloiset palkansaajat, jotka eivät kostuisi kokoomuksen veronalennuksista euroakaan. Toisin kuin veronalennukset, kiky-maksujen siirto ei myöskään heikentäisi julkista taloutta. Se olisi siis myös vastuullinen keino parantaa työntekijöiden ostovoimaa. Siksi onkin surullista, että eilisessä MTV:n vaalitentissä Riikka Purra ilmoitti, että perussuomalaiset vastustavat kiky-maksujen siirtoa.

Tilanteesta erityisen harmillisen tekee se, että perussuomalaiset on aiemmin väittänyt kannattavansa kiky-maksujen palauttamista, toteaa Mäkynen.

- Nyt kun 40 prosenttia äänistä on annettu, totuus paljastui. Tällainen takinkääntö näin lähellä vaalipäivää on täysin kestämätön äänestäjän kuluttajansuojan kannalta.

Mäkysen mukaan näyttääkin siltä, että perussuomalaiset on vaalipäivän lähestyessä paljastanut todellisen karvansa.

- Perussuomalaiset on paitsi ilmoittanut vastustavansa kiky-maksujen siirtoa, myös kannattavansa ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkauksia. On siis selvää, että väitteistään huolimatta perussuomalaiset ei ole tavallisen työntekijän puolella. Päinvastoin: Riikka Purra on ilmoittanut, että Sipilän hallituksen kikykin tulee kalpenemaan seuraavan hallituksen päätösten rinnalla, muistuttaa Mäkynen.

- Kun perussuomalaiset on nyt riisunut naamionsa ja Riikka Purra löytää illasta toiseen yhteisen sävelen Petteri Orpon kanssa television vaalitenteissä, on täysin aiheellista kysyä, suunnitteleeko perussuomalaiset uutta kiky-sopimusta kokoomuksen tuella. Tähän kysymykseen sentään äänestäjän tulee saada rehellinen vastaus ennen sunnuntain vaalipäivää, Mäkynen painottaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Kutsu medialle: SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden valtakunnallinen Arvokiertue alkaa Helsingistä 9.6.2.6.2023 07:45:00 EEST | Kutsu

SDP:n puoluekokous valitsee puolueen seuraavan puheenjohtajan Jyväskylässä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tätä ennen SDP:n jäsenet pääsevät äänestämään neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä omaa suosikkiaan. Osana neuvoa-antavaa jäsenäänestystä ja puheenjohtajan valintaa SDP järjestää usean paikkakunnan puheenjohtajakiertueen, jossa paikalla ovat puheenjohtajaehdokkaat Krista Kiuru ja Antti Lindtman. Alla koko kiertueaikataulu. Tilaisuuksia ei striimata, ellei toisin mainita. Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan Helsingin tilaisuuteen 8.6. klo 12.00 mennessä tämän lomakkeen kautta. Mahdolliset erilliset haastattelutoiveet pyydetään toimittamaan SDP:n viestintäpäällikkö Miia Järvelle: miia.jarvi@sdp.fi Helsinki 9.6. klo 14-15.30 Hotelli Mestaritalli (os. Fredrikinkatu 51–53). Tilaisuus striimataan, striimiä voi seurata SDP:n Youtube-kanavalla täällä. Mikkeli 10.6. klo 10-11 Kauppakeskus Stellan tähtitori (os. Maaherrankatu 13) Lappeenranta 10.6. klo 13-14 (paikka tarkentuu) Hämee

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: “Mielenterveyskriisin ratkaiseminen lääke myös julkiseen talouteen”17.5.2023 15:49:47 EEST | Tiedote

THL:n tuoreen Terve Suomi -väestötutkimuksen tulokset kertovat karua kieltä suomalaisten työikäisten eli 20-64-vuotiaiden mielenterveydestä. Työikäisistä enää joka toinen kokee elämänlaatunsa hyväksi ja joka viides kokee merkittävää psyykkistä kuormittuneisuutta. Tutkimuksen mukaan myös itsemurha-ajatukset ovat lisääntyneet erityisesti alle 50-vuotiailla. Aiemmin joka kymmenes, nyt joka kahdeksas alle 50-vuotias kertoi itsemurha-ajatuksistaan. Jo nyt Suomessa alle 45-vuotiaiden selkeästi yleisin työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen syy on mielenterveyden sairaudet. Samaan aikaan OECD:n tilastojen mukaan Suomen mielenterveyspalveluihin käyttämä osuus julkisen terveydenhuollon kustannuksista on vertailumaiden pienimpiä. - Tutkimustulokset ja tilastot ovat erittäin huolestuttavia. Jos aliresursoitujen mielenterveyspalveuiden tilannetta ei saada kuntoon vaan ongelmat jatkavat paisumistaan, tulee työkyvyttömien määrä vain kasvamaan. Siksi viestini säätytalolle on, että mielenterveyspalvelui

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme