SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: "Seuraavan sukupolven ydinvoima etenee vihdoin"

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Hallitus päätti tänään täydentävän talousarvioesityksen antamisesta. Muiden tärkeiden hankkeiden ohella etenee seuraavan sukupolven ydinvoimaloiden saaminen Suomeen. Säteilyturvakeskukselle ehdotetaan yhteensä 1,7 miljoonaa euroa ydinenergialain kokonaisuudistukseen, pienydinvoimalaitosten käsittelyyn varautumiseen sekä raja-asemien säteilyvalvontaan. SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen iloitsee pitkään jatkuneen vaikuttamistyön tuloksista.

- Tänään päätetyillä panostuksilla edistetään pienydinvoiman (Small Modular Reactors, SMR) käyttöönottamiseen Suomessa. Olemme toimineet asian eteen yhteistyössä yli hallitus-oppositiorajan talousvaliokunnassa. Pienydinvoima on hyvä mahdollisuus laajentaa päästötöntä lämmön- ja sähköntuotantoa Suomessa, Mäkynen sanoo.

Mäkynen näkee, että kyseessä on myös elinkeinopoliittinen asia.

- Päätös antaa signaalin, että valtio on sitoutunut edistämään pienydinvoimaa konkreettisesti. Nyt alan tutkijat ja investoijat Suomessa voivat luottaa siihen, että työtä kannattaa jatkaa. Suomalaisella osaamisella voidaan synnyttää uusia ydinvoima-alan tuotteita vientiin. Parhaassa tapauksessa Suomessa voitaisiin suunnitella ja tuottaa sarjavalmisteisia pienydinvoimaloita esimerkiksi konttikoossa, Mäkynen visioi.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen: Pidän tärkeänä, että nykyinen eduskunta voi viedä NATO-jäsenyysprosessin loppuun5.12.2022 12:56:33 EET | Tiedote

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakiesityksen Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon. Suomi ei aio tehdä jäsenyyteen mitään varaumia ja tavoitteena on, että Suomi ja Ruotsi liittyvät samanaikaisesti. Kansanedustaja Kristiina Salonen korostaa Nato-jäsenyyden merkitystä ja toivoo prosessin oltavan läpivietävissä vielä tällä hallituskaudella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme