SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: Suomi on selvinnyt koronakriisin hoidossa kaikilla mittareilla esimerkillisesti

Jaa

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen ihmettelee Kokoomuksen halua kyseenalaistaa ministeri Krista Kiurun tehtävänhoito, kun Suomi on yksi koronakriisin hoidossa parhaiten selvinneitä maita.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Kaikilla mittareilla katsottuna Suomi on selvinnyt koronakriisistä niin hyvin, kuin vain voidaan olettaa. Kuten alusta alkaen on hallituksen toimesta painotettu, tärkein tehtävä on ihmishenkien suojeleminen. Tässä Suomi on kiistatta onnistunut kansanvälisesti tarkasteltuna hyvin, Mäkynen sanoo.

- On selvää, että tietomme ja ymmärryksemme viruksesta kasvaa jatkuvasti. Sen myötä myös strategiaa ja toimintasuunnitelmaa muutetaan aina kuhunkin tilanteeseen sopivaksi. Keväällä jouduttiin turvautumaan hyvinkin rajoittaviin toimiin, joilla taudin leviäminen saatiin hyvin hallintaan. Kesällä tilanne oli taudin suhteen hyvinkin rauhallinen. Nyt päätökset rajoituksista tehdään tartuntatautilain pohjalta alueellisesti. Pyrimme pitämään koulut, ravintolat ja muut palvelut auki niin hyvin kuin se vain turvallisuuden kannalta on mahdollista.

- Ei yksikään hallitus maailmassa toivo tällaista kriisiä, se on selvää. Uskon, että oppositionkin toive on se, että me kaikki, Suomi ja suomalaiset, selviämme kriisistä mahdollisimman vähin vaurioin niin terveydellisesti, sosiaalisesti kuin taloudellisesti. Meillä on siis yhteinen tavoite, ja toivoisin että keskitymme kaikki yhdessä vastuulliseen ja ratkaisukeskeiseen toimintaan, jotta tämä päämäärä saavutetaan, Mäkynen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Pia Viitanen: Hallitus satsaa edelleen myös hengen ravintoon23.10.2020 18:58:04 EESTTiedote

Koronakriisin aiheuttamassa talousahdingossakaan Marinin hallitus ei ole unohtanut tuiki tärkeää hengen ravintoa, sillä kulttuurista ja taiteesta nauttiminen lisää tutkitusti hyvinvointia ja terveyttä, iloitsee valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston jäsen ja ex-kulttuuriministeri kansanedustaja Pia Viitanen (sd.) - Lisäbudjetissa nyt tehdyt satsaukset ovat tervetullutta jatkoa jo kevään lisätalousarviossa tehdyille välttämättömille rahoitustoimille, joilla autettiin kulttuuria ja sen toimijoita selviytymään koronapandemian aiheuttamIsta vaikeuksista. Taiteen ja kulttuurin tukeminen on välttämätöntä, sillä alan ammattilaisten työtilaisuudet tyssäsivät pandemian takia kuin seinään ja jättivät tekijät tyhjän päälle, Viitanen toteaa. Tulonmenetysten korvaamiseen ja jatkuvuuden turvaamiseen hallitus esittää lisätalousarviossaan 23 miljoonaa euroa. Taiteen edistämiskeskukselle ehdotetaan 7 miljoonaa euroa jaettavaksi apurahoina taiteen ja kulttuurin toimijoille. Veikkauksen rahape

SDP:n kansanedustajat Kiljunen ja Heinäluoma: Etelä-Karjalan malli tarjoaa uusia eväitä vakavan koulukiusaamisen ehkäisyyn koko Suomessa21.10.2020 10:44:29 EESTTiedote

Koulukiusaamisen vakavammat muodot ovat herättäneet viime aikoina paljon keskustelua ja huolta. Kyseessä on hyvin vakava asia, jonka ennaltaehkäisemiseksi koulut tarvitsevat lisää työkaluja. Kansanedustajat Eveliina Heinäluoma ja Anneli Kiljunen ehdottavat, että Etelä-Karjalan toimintamalli, jossa yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa on sujuvoitettu, otettaisiin laajemmin käyttöön muuallakin Suomessa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan sd-edustajat: Päätös ravintolatoiminnan rajoituksista mahdollistaa koronaepidemian torjunnan20.10.2020 16:50:54 EESTTiedote

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta puoltaa ravintolatoiminnan rajoitusten väliaikaista jatkamista helmikuun loppuun saakka. Valiokunta huomioi yksimielisessä mietinnössään perustuslakivaliokunnan asettamat edellytykset lakipykälille, joilla säädetään ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikoja, paikkamääriä sekä yleistä hygieniaa ja terveysturvallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme