SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mika Kari kehysriihestä: Merkittävä lisäpanostus puolustusvoimille

Jaa

Puolustusvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Mika Kari on tyytyväinen siihen, että kehysriihessä esitetään puolustusministeriölle mittavaa lisärahoitusta muuttuneen ulko- ja turvallisuuspoliittisen tilanteen johdosta. Lisärahoituksella tuetaan puolustusvoimien toimintakyvyn kehittämistä ja keskeisiä lisämateriaalihankintoja. Myös rajavartiolaitokselle esitetään lisämäärärahoja valmiuden ja suorituskyvyn nostamiseen ja mm. valvontalentokoneiden korvaamiseen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Pidän lisämäärärahoituspäätöstä merkittävänä, sillä Suomen turvallisuusympäristössä tapahtunut muutos on luonut tarpeen vahvistaa Suomen puolustuskykyä. Lisärahoituksella voidaan kehittää puolustuskykyämme lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä. Kehyspäätös vahvistaa myös Puolustusvoimien puolustuskyvyn kehittämistä ja päivittämistä laajana kokonaisuutena, kansanedustaja Mika Kari toteaa.

Puolustusvoimien toimintamenoihin osoitetaan kehyskaudella vuotuinen 130-200 miljoonan euron korotus, jolla mm. lisätään Puolustusvoimien henkilöstömäärää asteittain, lisätään kertausharjoituskoulutettavien reserviläisten määrää, nostetaan materiaalin kunnossapidon tasoa ja varmennetaan Puolustusvoimien toiminta ja valmius. 

Puolustusmateriaalihankintoihin osoitetaan kehyskaudelle 2023-2026 yhteensä noin 1,5 miljardin euron lisäys, jota on tarkoitus käyttää mm. panssarintorjunta- ja ilmatorjunta-aseiden, taistelijan varusteiden, tykistöampumatarvikkeiden, kenttähuoltomateriaalin sekä meri- ja ilmapuolustuksen ohjusten hankintaan. Edellä mainitut hankkeet käynnistetään kevään lisätalousarvioon sisällytettävällä Puolustuskyvyn parantaminen –tilausvaltuudella, jonka suuruus on 1,75 miljardia euroa jatkuen vuoteen 2027.

- Hallitus vahvistaa näillä päätöksillä ennen kaikkea puolustusresursseja, joihin kuuluvat kaluston lisäksi keskeisesti myös ammattitaitoinen henkilöstö, jota asteittain lisätään. Tämä on tärkeää, jotta Puolustusvoimien sotilas- ja siviilihenkilökunnan määrää saadaan työkuorman edellyttämälle tasolle, Kari muistuttaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Pandemian aiheuttamaa oppimisvajetta on paikattava poliittisin toimin vielä pitkään25.5.2022 14:31:11 EEST | Tiedote

Kansanedustaja ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää hallituksen lisätalousarviossa esitettyä 120 miljoonan tukipakettia lapsille ja nuorille välttämättömänä korona-ajan oppimisvajeen paikkaamiseksi. Lapsiasiavaltuutetun kertomus koronavuodesta 2021 alleviivaa pandemian kasvattaneen lasten eriarvoisuutta. Erityisesti mahdollisuudet etäopetuksessa menestymiseen ovat vaihdelleen lasten ja nuorten välillä merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme