SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mika Kari: Muistamme tänään Ukrainan sodan uhreja

Jaa
Tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Mika Kari rohkaisee kaikkia suomalaisia muistamaan Ukrainan sodan uhreja tänään sodan vuosipäivänä 24.2. Eduskunta kunnioittaa Ukrainan sodan uhreja hiljaisella hetkellä täysistunnon alussa klo 13.

- Maailma muuttui vuosi sitten 24. päivä helmikuuta. Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan toi sodan takaisin Euroopan maaperälle. Putin ei saavuttanut nopeaksi kaavailemaansa voittoa – vastassa olivat itsenäisyyttään ja omaa maataan puolustamaan nousseet ukrainalaiset. Nyt, kun Ukraina jatkaa rohkeaa puolustustaisteluaan entistä kovemmissa olosuhteissa, on meidän osoitettava tukemme Ukrainalle ja sen kansalle kaikin mahdollisin keinoin, Kari sanoo. 

- Sodan hinta on ollut raskas. Takana on kaksitoista kuukautta sotaa ja kasvava määrä siviiliuhreja sekä tuhoutunutta infrastruktuuria. Muistamme sodan vuosipäivänä Ukrainan sodan uhreja ja kaikkia niitä, jotka ovat menettäneet kotinsa tai läheisensä sodan myötä. Eduskunta kunnioittaa Ukrainaa hiljaisella hetkellä täysistunnossaan tänään klo 13. Rohkaisen kaikkia suomalaisia liittymään tähän muistohetkeen, Kari jatkaa. 

Suomi seisoo Ukrainan tukena.

- Suomi seisoo Ukrainan tukena nyt ja niin kauan kuin on tarpeen. Ukrainalle antamamme tuki on pitänyt sisällään niin humanitaarista kuin sotilaallista apua. Ja kun sen aika koittaa, tulee Suomi auttamaan myös Ukrainan jälleenrakennuksessa ja ukrainalaisten tulevaisuuden vaalimisessa. 

Tahtoa puolustaa omaa maata tarvitaan edelleen.

- Jännite lännen ja Venäjän välillä kasvaa edelleen. Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan on ollut samalla hyökkäys niitä perustavaa laatua olevia periaatteita vastaan, joihin olemme Euroopassa luottaneet. Suomi teki omat johtopäätöksensä Venäjän arvaamattomasta toiminnasta hakeutumalla puolustusliitto Naton jäseneksi. Suomi ja Ruotsi tulevat olemaan Natoon liittyessään vakauden tuottajia – ei sen kuluttajia. Pohjoisen alueen ja Euroopan vakaus on meille tärkeimpiä mahdollisia päämääriä, jonka puolesta toimimme, Kari sanoo.

- Ukrainan menestyksekäs puolustustaistelu ja peräänantamattomuus osoittavat, että tahtoa puolustaa omaa maata tarvitaan edelleen. Tämä tulee muistaa myös meillä Suomessa. Kukaan muu kuin me itse ei viime kädessä tule kantamaan vastuuta isänmaamme turvallisuudesta. Maanpuolustuksemme lainalaisuudet pysyvät ennallaan Naton jäsenenäkin. Suomen puolustusratkaisu tulee jatkossakin pohjaamaan yleiseen asevelvollisuuteen, hyvin koulutettuun laajaan reserviin, koko maan puolustamiseen ja vahvaa maanpuolustustahtoon, Kari päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: "Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule: ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle"17.3.2023 09:38:21 EET | Tiedote

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen esiintyminen Ilta-Sanomissa ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan. Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historia oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme