SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mika Kari: Turvallisuuspoliittiset ratkaisut vaativat perinpohjaista ja viivyttelemätöntä selvitystyötä

Jaa

- Tänään julkaistu valtioneuvoston ajankohtaisselonteko turvallisuusympäristön muutoksesta antaa hyvän pohjan ulko- ja turvallisuuspoliittiselle arvioinnille ja sen pohjalta tehtävien johtopäätöksien tekemiseen. Eduskunnan lähetekeskustelun jälkeen puolustusvaliokunnalle ja ulkoasianvaliokunnalle on annettava tarvittava aika selonteon seikkaperäiseen ja viivyttelemättömään käsittelyyn ja sen käydessä asiantuntijakuulemisiin, toteaa kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Mika Kari (sd.).

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikutti koko Euroopan turvallisuusympäristöön tavalla, joka on vaatinut myös Suomen turvallisuustarpeiden uudelleentarkastelua. Laaja-alaista selvitystä tarvitaan, jotta Suomen tekemä ratkaisu olisi vakaalla pohjalla ja tehty kattavan harkinnan perusteella. Suomen turvallisuuspolitiikan kannalta merkittävän ratkaisun on pohjauduttava tarkkaan arvioon, tilanneanalyysiin ja eri vaihtoehtojen pohdintaan.

- Selonteossa Nato-jäsenyyden hakeminen näyttäytyy turvallisuusarvioinnin pääkaistana. Ennen ratkaisuja on käytävä läpi hakemuksen ja mahdollisen jäsenyyden positiiviset ja negatiiviset vaikutukset. Samalla on käytävä läpi laajemmat yksityiskohdat kansallisen turvallisuuden laaja-alaiseksi varmistamiseksi. Erityisesti Suomen ja Ruotsin yhteistyön tärkeys korostuu kansallisia merkittäviä turvallisuusratkaisuja pohdittaessamme molemmissa maissa, korostaa Kari.

Keskeinen kysymys on, miten taataan parhaiten Suomen ja suomalaisten turvallisuus kaikissa tilanteissa. Tämä vaatii avointa keskustelua ja rehellistä riskien arviointia. Kyseessä on painoarvoltaan merkittävästä päätöksestä, joka vaatii huolellista tarkastelua.

- Perinpohjainen hallituksen tekemä selonteon valmistelu ja alkavat valiokuntakäsittelyt auttavat eduskuntaa muodostamaan kantansa Suomen turvallisuuden kannalta keskeiseen kysymykseen. Nyt on aika ripeälle, mutta tarkkaan harkitulle päätöksenteolle. Laaja selvitystyö antaa vakaan pohjan sille ratkaisulle, johon eduskunta tulee päätymään. Turvallisuutemme tulee olemaan sitä vakaammalla pohjalla, mitä tarkemmin selvitystyö on tehty, alleviivaa selvityksen tärkeyttä kansanedustaja Mika Kari.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme