SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mika Kari: Veivaus Poliisien resursseilla on lopetettava

Jaa
SDP:n kansanedustaja ja tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtaja Mika Kari pitää valtiovarainministeriön budjettiehdotusta poliisin rahoituksen osalta kestämättömänä ja vaatii poliisin resurssien turvaamista pitkäjänteisesti.
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Valtiovarainministeriön budjettiehdotus on poliisihallituksen arvion mukaan poliisin osalta 35-40 miljoonaa euroa alijäämäinen. Leikkaus johtaisi toteutuessaan merkittäviin sopeutustoimiin ja henkilöstön vähentämiseen. Poliisihallitus ja Suomen Poliisijärjestöjen liitto ovat ottaneet budjettiin voimakkaasti kantaa.

- Poliisien määrästä ja resursseista näyttää tulleen jokasyksyinen poliittinen veivaus. On täysin kohtuutonta, että poliisin resursseista on tehty valtiontalouden varaventtiili. Tiedän että poliisi ei vastuullisena viranomaisena ole ensimmäisenä vaatimassa itselleen mitään ylimääräistä. Nyt esitetyt huolet on otettava vakavasti. Kysymys on poliisin kannalta kyvystä ja mahdollisuudesta suoriutua virkavastuullisen tehtävän hoitamisesta kunnialla. Leikkauksilla olisi lisäksi vaikutuksensa myös poliisien työturvallisuuteen ja moneen muuhun asiaan, Mika Kari linjaa. 

- Vaikka Suomessa on pohjoismaisessa vertailussa todella vähän poliiseja, leikkausuhka on päällä vaalikaudesta toiseen huolimatta siitä mitkä puolueet ovat hallituksessa. Tähän on saatava muutos, ja pitkäjänteinen rahoitus poliisien määrän nostamiseksi vuosittain hallitusohjelman määrittelemälle tasolle tulee turvata. Resurssipaineilla ja pakottamisella jatkuvien sopeutussuunnitelmien laatimiseen ei saavuteta yhtään mitään. Tälle menolle on laitettava nyt vihdoin piste, Kari vaatii.

- Meillä on hyvä ja kunnianhimoinen hallitusohjelma, jossa hallitus sitoutuu poliisien määrän kasvattamiseen. Hallituksella ei ole mitään syytä joustaa tavoitteestaan kasvattaa poliisien määrää. Kysymys on ihmisten arjen turvallisuudesta ja poliisipalvelujen saamisesta. Mitä vähemmän rikoksia torjutaan tai selvitetään ja mitä vähemmän poliisi näkyy katukuvassa, sitä enemmän kansalaisten luottamus poliisiin on vaarassa rapautua. Tämä kehityskulku olisi yhteiskunnalle äärimmäisen haitallinen, eikä meillä ole siihen yksinkertaisesti varaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

SDP:n Eloranta: Kansalaisopistoilta leikkaaminen vähentäisi työttömien mahdollisuuksia laajentaa osaamistaan23.5.2023 15:16:16 EEST | Tiedote

STT:n tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa pöydällä olisi myös merkittäviä, 20-70 miljoonan euron, leikkauksia kansanopistojen, kansalaisopistojen ja kesäyliopistojen valtiontukeen. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta pitää mahdollisia leikkauksia erittäin haitallisina erityisesti jatkuvan oppimisen näkökulmasta. Eloranta korostaa kansalaisopistojen tarjoamien monipuolisten kurssien merkitystä erityisesti työikäisten osaamisen kehittämisen kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme