SDP EDUSKUNTA

SDP:n Niina Malm: Henkilöstölle paremmat työvälineet vaikuttaa rajat ylittäviin yritysjärjestelyihin

Jaa

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on saanut tänään valmiiksi mietinnön niin kutsutusta yritysjärjestelylaista. Laki perustuu EU:n direktiiviin, jolla turvataan henkilöstön asema, kun työnantaja on suunnittelemassa ja toteuttaa rajat ylittäviä yritysjärjestelyitä. Tämä yritysjärjestely voi olla yrityksen jakautuminen, sen sulautuminen tai yrityksen kotipaikan siirto. Niina Malm pitää tulevaa muutosta tarpeellisena parannuksena työntekijöiden asemaan.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Muutos mahdollistaa sen, että jatkossa työntekijät voivat vaikuttaa suunnitelmissa oleviin yritysjärjestelyihin kuulemisen kautta. Kun työntekijöitä informoidaan ajoissa suunnitelluista muutoksista, on heillä mahdollista ottaa kantaa valmisteluihin. On tärkeää, että henkilöstölle taataan myös työnantajan perusteltu vastaus esitettyihin kysymyksiin, Malm sanoo.

Jatkossa työnantajavelvoitteiden jatkuminen varmistetaan rajat ylittävissä järjestelyissä. Työnantajavelvoitteisiin kuuluu esimerkiksi työehtosopimuksen mukaiseen palkanmaksuun, työsuojeluun, sosiaaliturvan rahoitukseen ja työterveyteen liittyviä velvoitteita.

- Esimerkiksi kun yhtiö jakautuu eri yhtiöihin ja eri maihin, täytyy jakautumissuunnitelmassa jatkossa määritellä, mikä yhtiöistä toimii jatkossa kunkin työntekijän työnantajana. Lisäksi on määritettävä, mikä taho vastaa työsuhteen ehtojen ja siihen liittyvien velvoitteiden jatkuvuudesta, kertoo Niina Malm.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Sähköntuottajien voittoveron tuotto suunnattava sähkön käyttäjille2.12.2022 15:24:19 EET | Tiedote

- Energian voimakas hinnannousu on ajanut monet kotitaloudet vaikeaan tilanteeseen, mutta samalla se on tuonut monille energiayhtiöille kohtuuttomia voittoja. Tänään lausuntokierrokselle lähtenyt hallituksen esitys fossiilisten sähköntuottajien väliaikaisesta voittoverosta mahdollistaa näiden voittojen suuntaamisen kalliista energianhinnasta kärsivien kansalaisten auttamiseksi, sanovat SDP:n talousvaliokunnan kansanedustajat Matias Mäkynen, Hussein al-Taee, Raimo Piirainen ja Tuula Väätäinen.

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm: Ammattiin valmistuvien tietosuojakäytäntö ei lisää amisten arvostusta2.12.2022 11:03:48 EET | Tiedote

Ylioppilasjuhlat ovat pitkään olleet suuri, jopa yhteiskunnallinen juhlapäivä, siinä missä ammattiin valmistuvia on hädin tuskin noteerattu. Viime vuosina amisten arvostusta on yritetty nostaa esimerkiksi julkaisemalla ammattiin valmistuvien nimet samalla tavalla kuin ylioppilaiden nimet. Yleinen ammatillisten oppilaitosten tietosuojakäytäntö kuitenkin estää monen nimen julkaisemisen. Ammattiin valmistuvien nimien julkaisemisen tulisi olla yhtä helppoa kuin ylioppilaiden, sanoo kansanedustaja Niina Malm (sd).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme