SDP EDUSKUNTA

SDP:n Niina Malm: Kaipaako Halla-aho koivuniemen herraa?

Jaa

Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon aataminaikuisia käsityksiä koulukurin ylläpitämisestä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Halla-aho sanoi tiistaina Ylen tv-vaalitentissä kaipaavansa perinteistä oppimismallia, jossa vastuu oppimistilanteesta on aina opettajalla ja hänellä olisi myös ”maltilliset fyysiset” oikeudet kurinpitoon ilman pelkoa seurauksista. Hän ei suostunut kertomaan, millaisia fyysisiä kurituskeinoja opettajille pitäisi suoda.

Niina Malm pitää Halla-ahon puheita poliitikolta vastuuttomina, sillä väkivalta ei ole koskaan eikä missään tilanteessa ratkaisu.

Hänen mukaansa Halla-ahon näkemys asettaisi opettajat vähintään kummalliseen asemaan: Pitäisikö hyväksyä fyysinen kurinpito omalla työpaikalla? Tai käyttää sitä itse?

- Hyväksyykö perussuomalaiset siis kurinpidon fyysisesti? Kannustavatko he samalla vanhempia näihin toimiin, Malm kysyy.

Halla-aho arvosteli myös nykyisiä opetusmetodeja. Malm arvelee, että Halla-aho ei ole kärryillä siitä missä opetuksen kehittämisessä mennään. Opetusministeriössä on menossa muun muassa Oikeus oppia -kehittämisohjelman, jonka tavoitteena on kaventaa ja ennaltaehkäistä peruskoulua käyvien oppilaiden oppimiseroja, vahvistaa oppimisen ja koulunkäynnin tukea ja kehittää lukutaitoa.

Malm muistuttaa, että ministeriön johdolla on valmisteltu myös laaja toimenpideohjelma kiusaamisen, väkivallan ja häirinnän ehkäisemiseksi. Valmistelussa on myös varhaiskasvatukseen kolmiportaisen tuen malli.

- Samaan aikaan, kun haluamme päästä eroon kouluväkivallasta ja kiusaamisesta, meillä on poliittinen puolue joka antaa vihjeitä, että tämä oikeastaan olisi ihan kannatettavaa. Jälleen perussuomalaisten linja on todella sekava, Malm sanoo.

- Marinin hallitus on osoittanut kaikkiin näihin lasten oppimista ja hyvinvointia tukeviin hankkeisiin myös rahat, Malm toteaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme