SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ojala-Niemelä: Lapin Keskusta elää rinnakkaistodellisuudessa

Jaa

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelän mukaan matkailu Suomessa, niin Utsjoelta Hankoon, on ennennäkemättömän ahdingon edessä.

- Matkailutuotteet ovat olleet hyvin vetovoimaisia viime vuosina ja se on näkynyt nopeana kasvuna niin yritysten liikevaihdossa kuin yöpymismäärissä. Matkailun kasvusta ovat hyötyneet niin hotellit, ravintolat, ohjelmapalveluyritykset, käsityöntekijät kuin paikalliset raaka-aineiden tuottajat. Myös investoinnit matkailuun ovat viime vuosina olleet suuria. Tätä taustaa vasten on ymmärrettävää lappilaisten hätä työpaikoista ja toimeentulosta, kun korona pysäytti matkailun kuin seinään viime maaliskuussa, Ojala-Niemelä toteaa.

- Ymmärrän, että Lapin keskustaväki kaikkien muiden lailla kokee suurta huolta Lapin matkailun tilanteesta, mutta on pään pensaan laittamista syyttää tilanteesta yksisilmäisesti ministeri Kiurua. Jokainen, joka vähänkään seuraa, mitä Suomessa ja muualla maailmalla tapahtuu, näkee, että kyseessä eivät enää ole hallituksen asettamat matkailurajoitukset, vaan koko Euroopan laajuinen tartuntatilanne, joka vain synkkenee, Ojala-Niemelä toteaa.

- Niissä Keski-Euroopan maissa, joista matkustajavirrat ovat aiemmin suuntautuneet Suomeen, on nyt määrätty jopa ulkonaliikkumiskieltoja ja vain välttämätön asiointi apteekissa ja kaupassa on sallittua. Esimerkiksi Britanniassa kotoa poistuminen saatikka matkalle lähteminen on hyvin rajattua, lähinnä työmatkoihin. Lomalle lähteminen ei ole sallittujen matkustussyiden joukossa, Ojala-Niemelä korostaa.

- Olen huolissani politiikan pöytätapojen unohtamisesta ja siitä, että keskustassa on toistuvasti siirrytty käymään yksittäisten ministerien nilkkaan kiinni. Tällainen henkilöön käypä politiikka osoittaa, ettei keskustalla asia-argumentit enää riitä. Suomi on kansainvälisessä vertailussa pärjännyt hyvin koronan hoidossa niin ihmishenkien säilymisen kuin talouden näkökulmasta ja iso kiitos tästä työstä kuuluu Marinin hallitukselle ja ministeri Kiurulle, Ojala-Niemelä toteaa.

Matkailu on yksi Suomen teollisuuden haara ja tukijalka, joka työllistää 140 000 ihmistä ja matkailuviennin osuus on yli 5 mrd euroa. Hallitus on antanut tukea ahdingossa oleville matkailuyrittäjille, mutta laakereille ei voi jäädä lepäämään. Lisää ratkaisuja matkailun tukemiseksi koronan aiheuttamassa taantumassa tarvitaan. Ennen rokotteen tuomaa helpotusta tulee jatkaa ratkaisujen etsimistä matkustusrajoitusten osalta niin kansallisesti kuin kansainvälisesti koko Euroopan tasolla.

- Hallitus on pitänyt hyvin Suomen puolia tähän saakka. Keski-Euroopassa on jo liian monta esimerkkiä siitä, että on edetty liian nopeasti ja korona on unohdettu. Ei näidenkään maiden talous ole kohentunut, vaan päinvastoin talven lähestyessä ulkona liikkumisellekin on asetettu taas rajoituksia, Ojala-Niemelä lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Hussein al-Taee: Oli kunnia edustaa Suomea tärkeissä konferensseissa2.7.2021 14:02:30 EEST | Tiedote

Eduskunnan suuren valiokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan puolesta osallistui kansanedustaja Hussein al-Taee kesäkuussa kahteen EU-puheenjohtajamaa Portugalin järjestämään konferenssiin pitäen Suomen ainoat puheenvuorot molemmissa tapaamisissa. 14.6 pidetty konferenssi käsitteli EU:n maahanmuuttopolitiikkaa ja 21.6 järjestetty konferenssi koski EU-Afrikka suhteita. Molemmat olivat parlamentaarisia konferensseja ja osallistujia oli useiden maiden parlamenteista.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Osaava ja päättävä hallitus vie asioita eteenpäin haasteista huolimatta2.7.2021 13:08:38 EEST | Tiedote

Eduskunnassa on kevätkaudella käsitelty ja päätetty laajoista kokonaisuuksista kuten koronan hoidosta, sote-uudistuksesta, EU:n elpymispaketista sekä linjattu Suomen talouden tulevaisuudesta. Näiden päätösten tavoitteena on ollut sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävän suomalaisen yhteiskunnan rakentaminen. SDP:n johtaman hallituksen politiikan keskiössä on sitoutuminen vastuulliseen talouspolitiikkaan, hyvinvointivaltion palveluiden turvaamiseen sekä eriarvoisuuden vähentämiseen yhteiskunnassamme. - Suomi ja koko maailma ovat kärsineet yli vuoden verran historiallisesta terveydellisestä ja taloudellisesta kriisistä. Tämän hetken arviot Suomen talouden elpymisestä ovat paljon valoisempia, mitä vielä viime syksynä. Vaikka taloutemme toipuu ja kasvua on näköpiirissä, kriisinhoito ei ole kuitenkaan vielä ohi. Pandemian aiheuttamat vauriot pitää korjata. Terveydenhuollossamme on hoitovelkaa, koulutuksessa on koulutusvelkaa ja erityisesti nuorilla on hyvinvointivelkaa

SDP:n Seppo Eskelinen: Itä-Suomen liikennehankkeet huomioitu hyvin Väyläviraston suunnitelmassa2.7.2021 11:14:28 EEST | Tiedote

-Olen tyytyväinen, että moni Itä-Suomen ja Savo-Karjalan kannalta tärkeistä hankkeista on listattu Väyläviraston tänään julkistetussa luonnoksessa investointiohjelmaksi, sanoo kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Seppo Eskelinen. Väylävirasto julkisti tänään luonnoksensa investointiohjelmaksi seuraavalle kahdeksalle vuodelle liittyen eduskunnan eilen hyväksymään 12-vuotiseen valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan. -Itä-Suomen kannalta on merkittävää, että luonnoksessa on mainittu Karjalan- ja Savon ratojen kehittäminen sekä kaksoisraiteen jatkaminen Joutsenosta Luumäelle, mikä heijastuu koko Karjalan radan sujuvuuden ja turvallisuuden sekä teollisuuden kuljetusten parantumisena. Maanteiltä listalle on nostettu VT9 Liperin eritasoliittymä ja Kuopion Lentokentäntien liikennejärjestelyjen parantaminen sekä Karvion kanavan sillan uusiminen. Väylävirasto lähetti tänään suunnitelmaluonnoksen lausuntokierrokselle, joka kestää syyskuun puoliväliin saakka. Valmi

SDP:n Kymäläinen: Investointiohjelmalla liikennejärjestelmäsuunnitelman toimeenpano vauhtiin2.7.2021 10:30:17 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen Väyläviraston tänään lausuntokierrokselle lähettämään luonnokseen tulevien vuosien investointiohjelmaksi. Ohjelman laatiminen perustuu eduskunnassa juuri hyväksyttyyn 12-vuotiseen valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan ja siinä määriteltyihin kriteereihin. - On tärkeää, että nyt alamme ensi kertaa nähdä käytännössä pitkään valmistellun valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelmatyön tuloksia, kun suunnitelmaa aletaan panna toimeen. Väyläviraston laatimaan investointiohjelmaan on koottu ehdotukset seuraavien 8 vuoden aikana käynnistettävistä hankkeista sekä niiden toteuttamisjärjestyksestä ja rahoituksesta. Ohjelma toimii tulevien vuosien budjettivalmistelujen pohjana. Lopullisen päätöksen toteutettavista hankkeista tekee kuitenkin eduskunta talousarvion yhteydessä, Liikenne 12 -suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtajana toiminut Kymäläinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme