SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paatero: Monipaikkaisuutta kehitettävä myös tulevina kausina

Jaa

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää hyvänä kuluneen hallituskauden linjauksia monipaikkaisen työn edistämiseksi sekä julkisen hallinnon palvelujen joustavamman ja paremman saatavuuden lisäämiseksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Perjantaina vahvistettiin laki, jolla mahdollistetaan valtion palvelujen kokoaminen tulevaisuudessa yhteisiin palvelutoimipisteisiin. Muutos tuo joustoa myös aukioloihin ja huomioi digitaaliset palvelut osana palvelutarjonnan laajentamista.

Ministeri Paatero toteaa, että työelämän muuttuminen paikkariippumattomaksi on huomioitu monin tavoin kuluneen hallituskauden aikana. Valtioneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen monipaikkaisen työn, asumisen ja opiskelun edistämiseksi.

- Viimeistään koronapandemia kirkasti meille sen, että työelämä ei ole monelta osin enää paikkasidonnaista, vaan se on muuttunut monipaikkaiseksi. Tämän muutoksen tukeminen hyödyttää kuntien ja alueiden elinvoimaisuutta, lisää yhdenvertaisuutta ja vahvistaa valtion kilpailukykyä työmarkkinoilla.

Paatero huomauttaa, että niin kunnissa kuin yleisesti julkisen hallinnon palveluissa on mahdollisuus kehittää monia asioita paikkariippumattomuuden hyödyntämiseksi.

- Digitaalisen infrastruktuurin kehittäminen on keskeinen tavoite. Samoin tilaratkaisut; miten luodaan joustavia, toimivia tiloja jotka mahdollistavat yhteistoiminnan. Toisaalta kunnilla on mahdollisuus myös pohtia omia mahdollisuuksiaan tarjota etätyön tekemiseen paikkoja.

Paatero muistuttaa, että monipaikkaisuuden tukeminen on laaja kokonaisuus, jossa tarvitaan toimia eri tasoilla.

- Selvää on, että työelämän ja maailman muuttuessa tarvitaan uudenlaisia toimintatapoja, jotka parhaimmillaan palvelevat niin työelämää, yksilöä, kuntia kuin valtiotakin. Tätä kehitystä on tuettava monin keinoin myös seuraavien hallitusten toimesta.

Yhteyshenkilöt

Sirpa PaateroKuntaministeri

Yhteydenotot: erityisavustaja Sofia Nevalainen, p. 029 553 0530

Puh:029 553 0530

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Mika Kari: SDP:n vastauspuheenvuoro Ukrainan koulutusoperaatiota käsittelevässä lähetekeskustelussa6.2.2023 15:39:35 EET | Tiedote

SDP:n vastauspuheenvuoro lähetekeskustelussa valtioneuvoston selonteosta Suomen osallistumisesta Ukrainaa tukevaan EU:n koulutusoperaatioon 6.2. Kansanedustaja Mika Kari Arvoisa puhemies, Ukraina on käynyt lähes vuoden ajan puolustussotaa Venäjän brutaalia hyökkäystä vastaan ja samalla varjellut koko Eurooppaa. Suomessa olemme tukeneet Ukrainaa vahvasti sodan alusta asti, niin kansallisesti kuin yhdessä kumppanimaidemme kanssa. Puolustusmateriaalitukea olemme antaneet merkittävän määrän, yhteensä 590 miljoonan euron arvosta. Materiaalisen tuen lisäksi keskeistä on, että Suomi tarjoaa Ukrainalle sen kaipaamaa osaamista ja koulutustukea. Olemme osallistuneet jo ukrainalaisten vapaaehtoisten kouluttamiseen Iso-Britanniassa. Nyt vahvistamme jatkon tälle työlle EU:n oman sotilaallisen avustusoperaation kautta, jonka tavoitteena on yhteensä 15 000 ukrainalaissotilaan kouluttaminen. Päätös koulutusyhteistyöhön osallistumisesta on tärkeä ja se edistää Ukrainan kykyä puolustaa aluettaan, suvere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme