SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paatero: Monipaikkaisuutta kehitettävä myös tulevina kausina

Jaa

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää hyvänä kuluneen hallituskauden linjauksia monipaikkaisen työn edistämiseksi sekä julkisen hallinnon palvelujen joustavamman ja paremman saatavuuden lisäämiseksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Perjantaina vahvistettiin laki, jolla mahdollistetaan valtion palvelujen kokoaminen tulevaisuudessa yhteisiin palvelutoimipisteisiin. Muutos tuo joustoa myös aukioloihin ja huomioi digitaaliset palvelut osana palvelutarjonnan laajentamista.

Ministeri Paatero toteaa, että työelämän muuttuminen paikkariippumattomaksi on huomioitu monin tavoin kuluneen hallituskauden aikana. Valtioneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen monipaikkaisen työn, asumisen ja opiskelun edistämiseksi.

- Viimeistään koronapandemia kirkasti meille sen, että työelämä ei ole monelta osin enää paikkasidonnaista, vaan se on muuttunut monipaikkaiseksi. Tämän muutoksen tukeminen hyödyttää kuntien ja alueiden elinvoimaisuutta, lisää yhdenvertaisuutta ja vahvistaa valtion kilpailukykyä työmarkkinoilla.

Paatero huomauttaa, että niin kunnissa kuin yleisesti julkisen hallinnon palveluissa on mahdollisuus kehittää monia asioita paikkariippumattomuuden hyödyntämiseksi.

- Digitaalisen infrastruktuurin kehittäminen on keskeinen tavoite. Samoin tilaratkaisut; miten luodaan joustavia, toimivia tiloja jotka mahdollistavat yhteistoiminnan. Toisaalta kunnilla on mahdollisuus myös pohtia omia mahdollisuuksiaan tarjota etätyön tekemiseen paikkoja.

Paatero muistuttaa, että monipaikkaisuuden tukeminen on laaja kokonaisuus, jossa tarvitaan toimia eri tasoilla.

- Selvää on, että työelämän ja maailman muuttuessa tarvitaan uudenlaisia toimintatapoja, jotka parhaimmillaan palvelevat niin työelämää, yksilöä, kuntia kuin valtiotakin. Tätä kehitystä on tuettava monin keinoin myös seuraavien hallitusten toimesta.

Yhteyshenkilöt

Sirpa PaateroKuntaministeri

Yhteydenotot: erityisavustaja Sofia Nevalainen, p. 029 553 0530

Puh:029 553 0530

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen: Pidän tärkeänä, että nykyinen eduskunta voi viedä NATO-jäsenyysprosessin loppuun5.12.2022 12:56:33 EET | Tiedote

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakiesityksen Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon. Suomi ei aio tehdä jäsenyyteen mitään varaumia ja tavoitteena on, että Suomi ja Ruotsi liittyvät samanaikaisesti. Kansanedustaja Kristiina Salonen korostaa Nato-jäsenyyden merkitystä ja toivoo prosessin oltavan läpivietävissä vielä tällä hallituskaudella.

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Sähköntuottajien voittoveron tuotto suunnattava sähkön käyttäjille2.12.2022 15:24:19 EET | Tiedote

- Energian voimakas hinnannousu on ajanut monet kotitaloudet vaikeaan tilanteeseen, mutta samalla se on tuonut monille energiayhtiöille kohtuuttomia voittoja. Tänään lausuntokierrokselle lähtenyt hallituksen esitys fossiilisten sähköntuottajien väliaikaisesta voittoverosta mahdollistaa näiden voittojen suuntaamisen kalliista energianhinnasta kärsivien kansalaisten auttamiseksi, sanovat SDP:n talousvaliokunnan kansanedustajat Matias Mäkynen, Hussein al-Taee, Raimo Piirainen ja Tuula Väätäinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme