SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paatero: Urheilun tasa-arvo vaatii tekoja

Jaa

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) näkee, että urheilun tasa-arvon kehittämiseksi vaaditaan vielä merkittäviä ponnisteluja Suomessa. Paatero puhui viikonloppuna naisten koripallon 70-vuotisjuhlaseminaarissa ja totesi, että tasa-arvotekoja tarvitaan niin lajiliitoilta, seuroilta, medialta, sponsoreilta kuin myös poliittisilta päättäjiltä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Viimeisimmän vuonna 2017 tehdyn selvityksen mukaan naisten euro urheilussa on vaivaiset kolme senttiä. On selvää, että Suomi on tasa-arvossa monessa suhteessa mallimaa, mutta urheilun osalta mahdollisuudet ovat valitettavan kaukana tasa-arvosta. Urheilu on jäänyt kehityksestä pahasti jälkeen, Paatero toteaa.

Toisaalta harrastusmahdollisuuksien tukemisessa ja asenteissa on tapahtunut myönteistä kehitystä. Naisurheilun asemaa on kuitenkin tuettava entistäkin määrätietoisemmin esimerkiksi naisten edustusta lisäämällä lajiliittojen toiminnanjohtajina ja päättäjinä. Myös naisurheilun saamalla medianäkyvyydellä on valtava merkitys naislajien yleiselle kiinnostukselle. 

- Tämä on yhteiskunnan kaikkien toimijoiden yhteinen asia. Liikunta ja urheilu kulkevat tiivisti osana yhteiskuntaamme, arkeamme, hyvinvointiamme ja lainsäädäntöämme. Siksi on kyettävä käymään avointa keskustelua myös tasa-arvon tilasta urheilussa, aivan kuten vaadimme tasa-arvoa koko yhteiskunnassamme, Paatero perustelee.

- Tytöillä ja naisilla on oltava oikeus unelmoida urasta ammattiurheilussa ja tulla palkallaan toimeen samoin kuin miesurheilun puolella. 2020-luvun Suomessa meidän on yhä muistutettava itseämme siitä, että mahdollisuus unelmien toteuttamiseksi vaatii tasa-arvoa kaikilla yhteiskunnan alueilla, Paatero linjaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Lakivaliokunnan sd-edustajat: Mahdollisuus pakkoavioliiton kumoamiseen parantaa rikoksen uhrien asemaa1.2.2023 11:16:37 EET | Tiedote

Lakivaliokunta hyväksyi tänään mietinnön, jossa käsitellään avioliittolain ja siihen liittyvien lakien muuttamista. Muutoksilla pakkoavioliitto olisi mahdollista purkaa myös kumoamalla ja alaikäisenä solmitun avioliiton tunnustamista tiukennettaisiin. Mietintöön jätettiin yksi vastalause. Lakivaliokunnan sd-jäsenet Matias Mäkynen, Eeva-Johanna Eloranta ja Paula Werning ovat iloisia siitä, että mietintö on nyt valmistunut ja se etenee seuraavaksi koko eduskunnan käsiteltäväksi.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Hyvinvointialueiden lisärahoitus tulee tarpeeseen31.1.2023 12:40:03 EET | Tiedote

Tänään (31.1.) hallitus ilmoitti päässeensä lisätalousarvioneuvotteluissa sopuun hyvinvointialueiden lisärahoituksesta. Kevään aikana alueille tarkoitus antaa yhteensä 500 miljoonaa euroa lisärahoitusta, josta 350 miljoonaa on valtionavustusta ja 150 miljoonaa aikaistettua kertaerää. SDP:n kansanedustaja ja Pohjois-Karjalan aluevaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen iloitsee hallituksen päätöstä ja pitää lisärahoitusta alueilla välttämättömänä.

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta vierailee Pöytyän kunnassa tiistaina 31.1.202330.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

OHJELMA Tiistai 31.1.2023 Klo 9.00 Yläneen varhaiskasvatusyksikkö (Nissiläntie 3, Yläne), tutustuminen tiloihin ja toimintaan Ma. varhaiskasvatusyksikön johtaja Miia Lehtonen esittelee tiloja ja yksikön toimintaa. Klo 10.15 Siirtyminen Yläneeltä Kyröön Klo 11.00 Lounas, Elisenvaaran oppimiskeskus, ruokala (Kyröntie 16, Kyrö) Klo 11.30 Tutustuminen Elisenvaaran yhtenäiskoulun ja Elisenvaaran lukion tiloihin ja toimintaan sekä keskustelu / Kirjaston lukusali Elisenvaaran yhtenäiskoulun vs. rehtori Terhi Westerlund ja Elisenvaaran lukion rehtori Ari Höyssä esittelevät Elisenvaaran oppimiskeskukseen sijoittuvien oppilaitosten tiloja ja toimintaa. Klo 13.00 Harrastamisen Suomen mallin mukaista harrastustoimintaa kunnassa koordinoiva liikunnanohjaaja Markus Salo esittelee hankkeen puitteissa järjestettyä, koulupäivien yhteyteen sijoittuvaa harrastustoimintaa. Osallistumisesta lounaalle sekä mahdollisista erityisruokavalioista pyydetään ilmoittamaan toimistosihteeri Riitta Lehtopohjalle perja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme