SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paula Werning: Kymenlaaksolaisten oikeus yhdenvertaisiin terveyspalveluihin tulee turvata

Jaa

Kansanedustaja Paula Werning (sd) korostaa, että Kymenlaakso on valmis sote-uudistukseen. Kymenlaaksossa on tehty valtavasti töitä sen eteen, että alueen terveys- ja sosiaalipalvelut tuotetaan yhdenvertaisesti jokaiselle asukkaalle, jokaisena hetkenä. Kymsote on perustettu juuri tätä varten ja toimintaa kehitetään edelleen, jotta yhdenvertaisuus toteutuisi entistäkin paremmin.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Kymenlaaksolaisena kansanedustajana kannan kuitenkin erityistä huolta siitä, että onko maakunnassamme tulevaisuudessa laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalaa ja turvataanko maakunnan sote-palvelut, sanoo Werning.

- Mielestäni Kymenlaaksoa ei pidä kohdella eriarvoisesti, vaan Kymenlaakson hyvinvointialueen tulee olla tasavertainen muiden hyvinvointialueiden kanssa ja myös Kymenlaaksossa kuuluu myös olla laajan päivystyksen sairaala. Sote-uudistuksen keskeisinä tavoitteina ovat palveluiden yhdenvertaisuus, saatavuus, saavutettavuus ja laatu. Sote-uudistuksen tavoitteiden ja velvoitteiden perusteella Kymenlaakson hyvinvointialueelle kuuluu laajan ympärivuorokautisen päivystyksen keskussairaala, painottaa Werning.

Laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalan asema ja järjestelyt juontavat juurensa Sipilän hallituksen tekemästä esityksestä eduskunnalle, jossa terveydenhuoltolakia ja sosiaalihuoltolakia muutettiin. Tällä tavoiteltiin erikoissairaanhoidon ja terveydenhoitopalveluiden keskittämistä, jotta saataisiin suuria säästöjä. Nämä säästötavoitteet johdattivat ajatukseen vain 12 laajan ympärivuorokautisen päivystyksen keskussairaalasta.

Kymenlaakson tilannetta voidaan hyvin verrata samankokoisen Pohjois-Karjalan tilanteeseen, jossa on laajan ympärivuorokautisen päivystyksen keskussairaala. Vaasan sairaanhoitopiirin lähtötilanteeseen Kymenlaaksoa voidaan myös verrata. Marinin hallituksen aikana Pohjanmaan maakunta ja Vaasan sairaanhoitopiiri pystyivät kumoamaan vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen Sipilän hallituksen linjaukset päivystysasetuksessa.

- Vaasan keskussairaalan päivystysaseman muuttaminen oli mielestäni täysin oikea ratkaisu Marinin hallitukselta. Samalla tämä on mielestäni osoitus siitä, että eduskunta pystyy parantamaan myös Kymenlaakson tilannetta siten, että Kymenlaakson keskussairaala voisi toimia tulevaisuudessa laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalana.

- Kymenlaaksossa asuu reilusti yli 160000 asukasta ja alueen päivystyspalvelut tulee turvata, eikä niitä saa säästösyistä vaarantaa. Tasapuolisuuden näkökulmasta olisi hyvin eriarvoistavaa, jos kymenlaaksolaiset joutuisivat sydänkohtauksen, aivoveritulpan tai vakavan tapaturman sattuessa turvautumaan Helsingin, Lahden tai Lappeenrannan palvelujen varaan tilanteissa, joissa aika on kultaakin kalliimpaa elämän suojaamisessa, täsmentää Werning.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Pia Viitanen: Kotitalousvähennys paremmin käyttöön kerros- ja rivitalojen peruskorjauksissa16.4.2021 07:13:24 EEST | Tiedote

Suomessa on paljon kerros- ja rivitaloja, jotka ovat peruskorjauksen tarpeessa. Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtajan, kansanedustaja Pia Viitasen mukaan olisi reilua ja järkevää laajentaa kotitalousvähennyksen käyttöä niin, että myös kerros- ja rivitaloissa asuvat tavalliset perheet ja eläkeläiset hyötyisivät siitä tasapuolisemmin. Viitasen mukaan on hyvä, että jo nyt omakotitaloissa asuvilla on useimmiten mahdollisuus käyttää vähennystä isoissa remonteissa. Sen sijaan vähennystä ei tällä hetkellä myönnetä mm. asunto-osakeyhtiöille. - Meillä on eräänä haasteena iso korjausvelka. Esimerkiksi monessa lähiössä rakennuskanta alkaa tulla siihen ikään, jossa peruskorjaukset ovat välttämättömiä. Kansallisvarallisuudestamme, ihmisten kotien kunnosta, on tärkeää pitää huolta. - Esimerkiksi putkiremontti on asia, jota ei voi loputtomiin lykätä. Olisi reilua, että myös kerrostalossa asuva voisi hyödyntää vähennystä välttämättömissä peruskorjauksissa. Viitanen muistuttaa hallituksen

SDP:n Tuula Väätäinen: Rajoituksia lievennetään Pohjois-Savossa15.4.2021 16:09:18 EEST | Tiedote

Perustuslakivaliokunnan jäsen, kansanedustaja Tuula Väätäinen (sd.) iloitsee Pohjois-Savon parantuneesta koronatilanteesta, jonka johdosta rajoituksia voidaan lieventää maakunnassa. Perustuslakivaliokunta on ottanut kantaa 18.4. saakka voimassa olevan ravintolasulun alueelliseen soveltamisalaan. Valiokunnan käsiteltävänä oli asetusmuutos, jossa sulun piiristä poistettiin Pohjois-Pohjanmaan maakunta ja Kittilän kunta. Perustuslakivaliokunta edellyttää lisäksi, että soveltamisalasta poistetaan Pohjois-Savon maakunta. - Ravintolasulku perustuu oikeudellisesti perustuslain 23 §:ään. Sulun tulee olla välttämätön, jotta sitä voidaan pitää yllä. Perustuslakivaliokunnan mielestä epidemiatilanne on viime aikoina muuttunut niin, ettei Pohjois-Savon maakunnassa ravitsemisliikkeiden suljettuina asiakkailta pitäminen enää täytä välttämättömyysedellytystä, Väätäinen toteaa. Perustuslakivaliokunta on aikaisemmin ravintolasulkua tarkastellessaan pitänyt tärkeänä, että alueellista soveltamisalaa arvioi

SDP:n Kymäläinen: Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma on valmis15.4.2021 13:44:11 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) pitää erinomaisena sitä, että Suomen ensimmäinen, 12-vuotinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma vuosille 2021–2032 on valmistunut. Se on annettu tänään eduskunnalle valtioneuvoston selontekona. - On hienoa nähdä suuren työmme tulevan tältä erää päätökseensä. Valtakunnallisen suunnitelman myötä lisätään pitkäjänteisyyttä liikennejärjestelmämme kehittämiseen, jotta pääsemme eroon hallituskausittain tempoilevasta siltarumpupolitiikasta. Yksittäisten hankkeiden sijaan tarkastellaan kokonaisuutta, mikä edistää toimenpiteiden suunnittelun ja rahoittamisen pitkäjänteisyyttä. Suunnitelmassa määritellään suuntaviivat tuleville 12 vuodelle kaikkien liikennemuotojen osalta. Tavoitteenamme on toimiva, turvallinen ja kestävä liikennejärjestelmä, suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtaja Kymäläinen kertoo. Työ valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelemi

SDP:n Salonen: RMC:n uusi tilaus tuo toivoa ja varmuutta koronakriisin jälkeiseen aikaan14.4.2021 12:46:49 EEST | Tiedote

Rauma Marine Constructions Oy tiedotti keskiviikkona, että se on solminut sopimuksen kahden matkustaja-autolautan rakentamisesta Rauman telakalla tasmanialaisen TT-Line Companyn kanssa. TT-Line vetäytyi kesällä koronapandemian vuoksi aiemmin tehdystä aiesopimuksesta, mutta neuvotteluihin palattiin tämän vuoden maaliskuussa. Alusten rakentaminen käynnistyy RMC:n mukaan keväällä 2022. Projektin työllisyysvaikutus on arviolta noin 3 500 henkilötyövuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme