SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paula Werning: Luotan siihen, että hallitus tekee ripeästi tarvittavat päätökset lääkärihelikopterien tukikohtien toteuttamiseksi Kouvolaan ja Seinäjoelle

Jaa

SDP:n kansanedustaja Paula Werning vastaa Yle Kotkan uutiseen, joka käsitteli Kouvolan Uttiin suunniteltua lääkärihelikopterin tukikohtaa. Werning on huolissaan siitä, että uutinen on omiaan herättämään perusteetonta huolta Kouvolan alueella tukikohtahankkeen etenemisestä.

− FinnHEMS Oy:n toimitusjohtaja Jyri Örrin kommentit uutisessa herättävät Kouvolan alueella tarpeetonta huolta ja epävarmuutta tärkeän hankkeen etenemisestä. Olen keskustellut asiasta puhelimitse vastuuministeri Krista Kiurun kanssa pian uutisen julkaisemisen jälkeen. Hallitus on jo aloittanut valmistelun ja tarvittavat päätökset tukikohtien rakentamiseksi pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti.

Werning muistuttaa, että ensihoidon ilmailupalvelujen osalta Sipilän hallitus jätti täydentävän esityksensä antamatta sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistuksen yhteydessä, joten kokonaisuuden yksittäiset osat on linjattava uuden hallituksen toimesta osana soten kokonaisuudistusta.

− Pidän tärkeänä, että valmistelu etenee nyt rivakasti. Viime hallituskauden valmistelun puutteet tullaan korjaamaan ja saadaan lääkärihelikoptereihin liittyvä kokonaisratkaisu aikaan ripeästi osana sote-uudistuksen kokonaisuutta. Kouvolan ja koko seutukunnan kannalta on olennaista, että aikaisemmista jo tehdyistä sitoumuksista pidetään kiinni. Puhuttuani asiasta ministeri Kiurun kanssa olen vakuuttunut, että valmistelu etenee seutukunnan kannalta odotetulla tavalla, Werning päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n pirkanmaalaiset kansanedustajat iloitsevat Pirkanmaalle tulevista tärkeistä liikennehankkeista18.9.2019 14:33:36 EESTTiedote

Rinteen hallitus on päättänyt antaa liikenneministeri Sanna Marinin esityksestä rahoitusta kahteen tärkeään liikennehankkeeseen Pirkanmaalle. Valtatie 9:n parantamiseen saadaan 10,5 miljoonaa euroa, jolla rakennetaan ohituskaista Orivedelle välille Yliskylä-Oritupa ja valtatie 12:n parantamiseen taas 1,6 miljoonaa Ellivuoren risteusjärjestelyjen parantamiseen.

SDP:n Lindtman: Suomi viedään leikkauslinjalta uudistuslinjalle17.9.2019 19:47:39 EESTTiedote

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan Rinteen hallituksen ensimmäinen talousarvioesitys vuodelle 2020 osoittaa, että Suomi viedään nyt leikkauslinjalta uudistus- ja investointilinjalle. Vuosien leikkausten jälkeen katse on nyt tulevaisuuden kestävässä kasvussa ja hyvinvoinnissa. Eriarvoisuuden kasvuun puututaan riuskoin ottein ja ilmastonmuutoksen torjunta sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen otetaan tosissaan. - Suomi elää osaamisesta ja panostukset koulutukseen näkyvät kasvussa pitkällä aikavälillä. On tärkeää, että hallituksen lupaama koulutuksen ja sivistyksen kunnianpalautus näkyy jo heti ensimmäisessä budjetissa. Siksi hallitus panostaa jo ensi vuonna koulutukseen ja osaamiseen yhteensä 256 miljoonaa euroa. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta korotetaan täysimääräisesti 60 miljoonalla jo ensi vuonna. Myös esimerkiksi ammatillisen koulutuksen tilannetta parannetaan selvästi. Lindtmanin mukaan oikeudenmukaisuus on hallituksen keskeinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme