SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paula Werning: Ukrainalasta paenneiden työllistymismahdollisuuksia parannetaan

Jaa

Hallitus antoi tänään esityksen kuntakokeiluja koskevan lain muutoksista. Näillä muutoksilla parannetaan Ukrainasta sotaa paenneiden edellytyksiä työskennellä Suomessa. Esityksen mukaan jatkossa työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaita olisivat myös tilapäistä suojelua saavat henkilöt.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Työ tarjoaa sitä tekevälle sosiaalisen verkoston, merkityksellistä tekemistä sekä toimeentuloa. Se on arjen perusta, jonka ympärille muuta elämää on mahdollista rakentaa. On hienoa, että pääsemme tarjoamaan tämän mahdollisuuden Ukrainasta paenneille henkilöille. Toki kaikki eivät ole töihin valmiita, mutta on tärkeää tarjota siihen mahdollisuus, sanoo kansanedustaja Paula Werning tyytyväisenä esitykseen.

Kuntakokeilulain mukaan tällä hetkellä kokeilujen asiakasryhmään kuuluvat kaikki maahanmuuttajat ja vieraskieliset, joilla on kotikunta. Jatkossa tilapäistä suojelua saavien osalta velvoite kotikunnasta ei koske heitä.

Suomeen on tähän mennessä saapunut 40 000 paennutta ukrainalaista, joille on myönnetty tilapäistä suojelua. Tilapäinen suojelu perustuu EU:n keväällä antamaan direktiiviin, jonka myötä suojelua on voitu tarjota ukrainalaisille nopeasti ja turvapaikkamenettelyä keveämmän prosessin kautta.

- Vaikka Ukrainan presidentti Zelenskyi on antanut tällä viikolla esityksen rauhanehdoista, ei sodalle ole vielä varmaa päätepistettä näkyvissä. On tärkeää, että Suomi varautuu tilanteen pitkittymiseen, sanoo Werning.

EU:n tilapäinen suojelu on voimassa 4.3.2023 saakka. Tämän jälkeen suojelu jatkuu automaattisesti vuodella, mikäli EU-neuvosto ei päätä sen lakkaamisesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen: Pidän tärkeänä, että nykyinen eduskunta voi viedä NATO-jäsenyysprosessin loppuun5.12.2022 12:56:33 EET | Tiedote

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakiesityksen Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon. Suomi ei aio tehdä jäsenyyteen mitään varaumia ja tavoitteena on, että Suomi ja Ruotsi liittyvät samanaikaisesti. Kansanedustaja Kristiina Salonen korostaa Nato-jäsenyyden merkitystä ja toivoo prosessin oltavan läpivietävissä vielä tällä hallituskaudella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme