SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piirainen: Maatalouden akuuttiin kriisiin vastataan kehysriihen päätöksillä – elintarvikeketjun rikollisuuteen puututaan

Jaa

SDP:n kainuulainen kansanedustaja sekä maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Raimo Piirainen on tyytyväinen, että kehysriihessä vastataan maatalouden akuuttiin kriisiin noin 300 miljoonan euron tukipaketilla. Marinin hallitus panostaa kehysriihen päätöksillä kestävän kasvun edellytyksiin sekä vastaa Venäjän hyökkäyssodasta aiheutuviin akuutteihin tarpeisiin.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Nopeavaikutteiset tukimuodot tilojen maksuvalmiuden tukemiseksi sekä toimet, joilla vauhditetaan energiaomavaraisuuden kasvattamista ja siirtymää pois fossiilisista tuotantopanoksista ovat todella tarpeellisia. Muutokset ovat olleet nopeita ja hätä on suuri, on hyvä että hallitus vastaa tähän tarpeeseen, Piirainen toteaa.

- Kotimaisen ruoantuotannon turvaaminen ja energiaomavaraisuuden kasvattaminen ovat ensisijaisen tärkeitä, sanoo Piirainen.

- Ruokaviraston resursseja rikollisuuden torjuntaan vahvistetaan 600 000e vuodelle 2023. Tämä vastaa eduskunnan lausumaan, jossa eduskunta edellytti, että elintarvikeketjun rikollisuuden torjuntaan ja etämyynnin valvontaan osoitetaan riittävät resurssit, jotta voidaan suojata laillisesti toimivia yrityksiä epäterveeltä kilpailulta sekä kuluttajia terveysvaaroilta ja harhaanjohtamiselta, Piirainen toteaa.

- Elintarvikeketjun rikollisuus on maailmanlaajuinen ilmiö, jonka arvioidaan olevan noin 30 miljardia euroa vuodessa. Rikoksissa on lähes aina vaikuttimena taloudellinen hyöty, ja osassa rikoksista aiheutuu myös terveysvaaraa kuluttajille. Torjuntatyö on tärkeää kuluttajien suojelemiseksi ja harhaanjohtamisen ehkäisemiseksi sekä myös laillisesti toimivien yritysten suojelemiseksi epäterveeltä kilpailulta ja mainehaitoilta. Elintarvikeketjun valvontaa tehdään myös etä- ja verkkokaupan myynnin osalta. On tärkeää, että hallitus puuttuu näihin epäkohtaan, Piirainen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Pandemian aiheuttamaa oppimisvajetta on paikattava poliittisin toimin vielä pitkään25.5.2022 14:31:11 EEST | Tiedote

Kansanedustaja ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää hallituksen lisätalousarviossa esitettyä 120 miljoonan tukipakettia lapsille ja nuorille välttämättömänä korona-ajan oppimisvajeen paikkaamiseksi. Lapsiasiavaltuutetun kertomus koronavuodesta 2021 alleviivaa pandemian kasvattaneen lasten eriarvoisuutta. Erityisesti mahdollisuudet etäopetuksessa menestymiseen ovat vaihdelleen lasten ja nuorten välillä merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme