SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Jämsän äkillisen muutoksen hoitamisesta kohti pitkäjänteistä kasvua

Jaa

UPM:n ilmoitus Kaipolan tehtaan lopettamisesta iski suurena järkytyksenä päin jämsäläisten kasvoja 26.8.2020. Sadat irtisanomiset pienelle paikkakunnalle ovat tapahtuma, josta selviämiseen tarvitaan tehokkaita keinoja.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Jämsä reagoi nopeasti ja tehokkaasti. Äkillisen rakennemuutoksen työryhmä aloitti toimintansa heti seuraavana aamuna, ja mukaan koottiin kaikki Jämsän tulevaisuuden ja elinvoiman kannalta keskeiset toimijat, mm. yrityskenttää, työ- ja elinkeinoministeriön toimijoita, Keski-Suomen liitto, ja poliittisia päättäjiä. Jokaisella oli oma tehtävänsä ja roolinsa Jämsän nostamisessa jaloilleen. 

Pidän tärkeänä, että joukkoon koottiin laajasti ja nopeasti sellaisia ihmisiä, joilla on paikallistuntemusta Jämsästä, ja aito halu nostaa Jämsän elinvoimaa ja auttaa työttömäksi jääneitä ihmisiä työllistymään. Lähdin tarmolla tekemään itsekin työtä Jämsän puolesta ja voin ilokseni kertoa, että alueelle saaduilla laajoilla tukipaketeilla ja yhteen hiileen puhaltamalla olemme saavuttaneet hyviä tuloksia. Tästä työtä on hyvä jatkaa. Kaipolan tehtaan lopettamisen myötä 448 työtehtävää päättyi, heistä tänään työttömänä on enää 108. Ihmiset ovat olleet aktiivisia ja tulevaisuuden näkymä on pystytty pitämään positiivisena. 

Tänään 20.4. tämä vaihe on päättynyt ja äkillisen rakennemuutoksen työryhmän työ loppuu. Työryhmän työn päätyttyä, työ ei kuitenkaan lopu. Äkillisen muutoksen hoitamisen jälkeen alkaa pitkäjänteinen työ, jossa tavoitteena on saada koko alueen yritystoiminta käyntiin, ja kehittää Jämsän elinvoimaa edelleen vahvemmaksi.

Suuri kiitos kuuluu siis kaikille rohkeita päätöksiä tehneille, uuteen tilanteeseen sopeutuneille aktiivisille toimijoille. Erityisen kiitoksen haluan yhteistyöverkoston lisäksi osoittaa jämsäläisille. Aktiivisella otteella, ja yhdessä tekemällä alueelle on syntynyt työtä, toimeentuloa ja mahdollisuus jatkaa arkea täällä. Jämsällä on kaikki mahdollisuudet olla tulevaisuudessakin kiinnostava investointi- ja työntekopaikkakunta.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme