SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Kokoomus pelottelee leikkauksilla samalla kun vaatii niitä lisää

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Kokoomuksen kansanedustaja Marko Kilpi arvostelee eilen julkaistua sisäisen turvallisuuden selontekoa siitä, että poliisien määrän lisäämisen tavoitteet eivät ole realistisia rahoituksen näkökulmasta. SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen ihmettelee Kilven kannanottoa.

- Tällä vaalikaudella poliisien määrä on käännetty määrätietoisesti nousuun ja tavoitteena on saavuttaa 7500 poliisin määrä jo ensi vuonna. Tämän tavoitteen toteuttamisen suhteen ollaan hyvässä vauhdissa. Hallitus on lisännyt poliisin resurssejajoka vuosi ja se on sitoutunut varmistamaan, että poliisin resursointi kasvaa ja turvallisuusviranomaisten toimintakyvystä huolehditaan. Tässä on valtava muutos aiempiin vaalikausiin, jolloin poliisien määrä ajettiin leikkauksilla voimakkaaseen laskuun kokoomuksen ihan omalla vahtivuorolla, Rantanen huomauttaa.

- Kokoomukselta tuntuu olevan eväät vähissä, kun rakentavan oppositiopolitiikan sijaan lähdetään luomaan perusteettomia uhkakuvia. Leikkauksilla pelotteleminen kuulostaa erityisen oudolta, kun puolue itse vaatii koko ajan suurempia leikkauksia julkiseen talouteen, Rantanen ihmettelee.

- Sisäisen turvallisuuden selonteon tavoitteet ovat oikeita. Meidän tulee turvata poliisin riittävä läsnäolo ja hälytysvaste kaikkialla Suomessa niin normaalioloissa kuin häiriötilanteissa. Lisäksi on panostettava ennalta ehkäisevään toimintaan. Hallitus rakentaa toimenpiteillään jo nyt edellytyksiä sille, että selonteon erittäin kunnianhimoinen tavoite 8200 poliisista voidaan saavuttaa vuonna 2030. Olennaista on pitää kiinni nykyisistä koulutuspaikkamääristä ja huolehtia poliisien määrän kasvattamiselle riittävä rahoitus vuosittain.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme