SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Kuntien työkalut työllistämisessä säilytettävä

Jaa

Sote-uudistuksen myötä sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueille. Samaan aikaan kuntien rooli työllisyysvelvoitteen hoitamisessa kasvaa entisestään. SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen huomauttaa, että kuntien sosiaali- ja terveyspalveluilla on ollut suuri merkitys työllistymiselle, koska ne ovat pystyneet tarjoamaan työllistettäville paljon työpaikkoja.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Yhteistyö perustettavien hyvinvointialueiden ja kuntien välillä tulee varmistaa, jotta saamme jatkossakin työllistettyä ihmisiä sote-palveluihin. Sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyessä hyvinvointialueille on tärkeää huolehtia siitä, että nämä mahdollisuudet säilyvät joustavina, vaikka toiminnot eriytyvät kahteen eri organisaatioon, Rantanen toteaa.

- Kuntien ja hyvinvointialueiden yhteistyö on tämän suhteen avainasemassa ja sille on luotava riittävän selkeät raamit jo lainsäädäntövaiheessa.

Esimerkiksi Rantanen nostaa omassa kotikaupungissaan toimivan Jämsän terveyden roolin työllistäjänä.

- Jämsän Terveyden työllistämisvelvoite on tällä hetkellä 6 % alueen pitkäaikaistyöttömistä. Tämä koskettaa useita jämsäläisiä. Luku on merkittävä alueen ihmisten kannalta ja sen vuoksi asia on tärkeä huomioida uudistuksessa, Rantanen painottaa.

- On hyvä, että kuntien vastuuta lisätään työllistämisestä. Se parantaa palveluja asiakkaan kannalta ja kohentaa edellytyksiä työllistää. Kunnilla pitää olla kuitenkin aidot mahdollisuudet ja työkalut työllistämiseen. Jämsän luvut osoittavat, että valtakunnallisesti kyse on erittäin suuren mittaluokan asiasta. On selvää, että nykymallin vahvuuksia meillä ei ole varaa menettää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Piirainen: ”On tätä yritettykin. Sote on kansanvallan voitto!”23.6.2021 14:37:24 EEST | Tiedote

– Kansanvallan näkökulmasta nyt saavutettu voitto ja lopputulos soteen on suuri askel, joka kunnioittaa demokratiaa sekä ottaa huomioon erilaiset alueet ja niiden tarpeet. Ja on tätä yritettykin, monen hallituksen aikana, kaikkiaan yli 15 vuoden aikana, kahdeksan eri hallituksen aikana, jos Paras-hanke keväältä 2006 katsotaan lähtökohdaksi, sanoo kainuulainen SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Tärkeä ja historiallisesti merkittävä sote-uudistus valmistuu SDP:n johdolla23.6.2021 14:15:00 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään 23.6.2021 äänestänyt sote-uudistusta koskevasta lakiehdotuksesta. Eduskunnan suuri sali hyväksyi lakiehdotuksen hallituspuolueluiden enemmistöllä. Kyseessä on historiallinen uudistus, jonka myötä Suomessa kuntien ja kuntayhtymien järjestämät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sekä pelastustoimen järjestäminen siirtyvät kunnilta ja kuntayhtymiltä 22:n leveämmät hartiat omaavien hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle. Sote-uudistus vahvistaa julkista terveydenhuoltoa ja ihmisten välistä yhdenvertaisuutta. Tasa-arvoiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan riippumatta asuinpaikasta tai lompakon paksuudesta. - Sote-uudistus on käynyt pitkän matkan saavuttaakseen tämän pisteen. Uudistusta on yritetty saada valmiiksi yli 10 vuotta eri hallituskokoonpanojen voimin. Olen iloinen ja erittäin huojentunut, että tämän prosessi on nyt maalissa ja Suomeen saadaan vihdoin sote-uudistus. Kyseessä on historiallinen ja tärkeä uudistus, joka on verrattavissa aiempiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme