SDP

SDP:n puoluekokous on hyväksynyt uudet säännöt

Jaa

SDP:n 46. puoluekokous hyväksyi esityksen sääntömuutoksista Tampereella. Puoluekokouksella oli käsiteltävänään niin puolueen säännöt, piirien säännöt, kunnallisjärjestön säännöt sekä puolueosaston säännöt. Suurimmat muutokset koskevat puolueen ja piirien sääntöjä.

Merkittävin muutos säännöissä on piirin henkilöjäsenyys, joka on uusi jäsenyyden muoto SDP:ssä. Aikaisemmin SDP:n jäsenyys on edellyttänyt paikallisen puolueosaston jäsenyyttä. Uusi jäsenyysmuoto helpottaa sellaisten henkilöiden puolueeseen liittymistä, jotka eivät entuudestaan tunne puolueen järjestörakennetta. Piirin henkilöjäsen liittyy oman vaalipiirinsä piirin henkilöjäseneksi, ja voivat myös asettua ehdolle vaaleissa. Piirin henkilöjäsenyys mahdollistaa myös puolueen jäsenyyden niille henkilöille, jotka haluavat jäsenyydellä ottaa kantaa, mutta ei välttämättä osallistua esimerkiksi kokoustoimintaan.

Toinen merkittävä muutos puolueen säännöissä on neuvoa-antavan jäsenäänestyksen käyttöönotto puolueen puheenjohtajasta. Vaalin järjestämisestä päättää sääntöjen mukaan puoluevaltuusto. Jatkossa myös puoluehallituksen kokoonpanoa voidaan täydentää puoluekokouskauden loppuun asti puoluevaltuuston päätöksellä, kun aiemmin tarvittiin ylimääräisen puoluekokouksen koolle kutsuminen. 

Säännöt liitteenä. 

Yhteyshenkilöt

Järjestöpäällikkö Jenny Suominen
p. 050 491 1401

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n varapuheenjohtaja, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnari: Viennin tila vaatii toimia26.8.2020 18:17:33 EESTTiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, ministeri Ville Skinnarin mukaan UPM:n uutinen Jämsän Kaipolan paperitehtaan sulkemisesta on vakava. Skinnarin mukaan on erittäin tärkeää aloittaa välittömästi toimet uusien työmahdollisuuksien kartoittamiseksi ja palveluiden tarjoamiseksi töitään menettäville henkilöille. Skinnari toteaa, että teollisuuden uudet tilaukset ovat laskeneet Suomessa voimakkaasti mutta vähemmän kuin Euroopassa laajemmin. Syynä tähän ovat erilaiset rajoitusratkaisut ja niiden onnistumiset keväällä. - Suomalaista teollisuutta turvaavat ratkaisut myös tänä korona-aikana ovat elinehto suomalaiselle työllisyydelle ja ihmisten työpaikoille. Tärkeä päätös on muun muassa se, että hallitus on sitoutunut laskemaan teollisuuden sähköveron EU:n minimiin. Päästöjä tullaan vähentämään leikkaamalla energiaveronpalautusta, mutta kokonaisuutena teollisuudelle syntyy vähintään kymmenien miljoonien säästöt hallituskaudella. Eniten hyötyy fossiilitonta sähköä käyttävä teollisuus, Skinnari sanoo. Skinn

Sanna Marinin linjapuhe SDP:n puoluekokouksessa 24.8.202024.8.2020 14:16:03 EESTTiedote

SDP:n puheenjohtajan Sanna Marinin linjapuhe Tampere 24.8.2020 Embargo kunnes puhe pidetty Muutokset puhuttaessa mahdollisia -- Meillä on yhteinen vastuu planeetastamme, kestävästä kehityksestä, yhteiskuntiemme kehittämisestä ja toisistamme. Toimimme yhdessä paremman tulevaisuuden saavuttamiseksi. Pystymme yhdessä toisiimme luottaen, demokratian keinoin ja rauhanomaisesti muuttamaan maailmaa. Kykenemme tekemään harkittuja valintoja ja vaikuttamaan elinympäristöömme. Sosialidemokraatit ovat osa kansainvälistä työväenliikettä. Olemme heikommassa asemassa olevien puolella ja pyrimme eriarvoisuuden ja osattomuuden poistamiseen. Haluamme luoda tulevaisuutta sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen varaan. Rakennamme rauhaa kansainvälisen yhteistyön keinoin ja pyrimme vahvistamaan demokratiaa ja oikeusvaltiota muiden samaa tavoittelevien kanssa. Kestävässä rauhan maailmassa ei turvauduta voimankäyttöön, vaan sopimuksiin ja yhteistyöhön. Tavoittelemme yhteiskuntaa, j

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme