SDP EDUSKUNTA

SDP:n Riitta Mäkinen: Hyvinvointialueiden lisärahoitus on tervetullutta

Jaa
Hallitus on päässyt lisätalousarvioneuvotteluissa sopuun hyvinvointialueiden lisärahoituksesta. Alueet saavat kevään aikana yhteensä 500 miljoonaa euroa lisärahoitusta, josta 350 miljoonaa on valtionavustusta ja 150 miljoonaa aikaistettua kertaerää. SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinen iloitsee hyvinvointialueille suunnattavista lisäresursseista.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- On hienoa, että hallitus on saanut sovittua hyvinvointialueiden lisärahoituksesta. Lisäresursseja tullaan tarvitsemaan kasautuneen hoitovelan ja kasvavien hoitojonojen purkamisessa. Hallitus toimii viisaasti suunnatessaan tarpeellisen rahoituksen ihmisten hyvinvointiin, toteaa Mäkinen.

On tärkeää, että hyvinvointialueille annetaan työrauha ja resurssit keskittyä perustyöhönsä. Lisärahoitus mahdollistaa akuutteihin tarpeisiin vastaamisen, mutta myös katseen suuntaamisen tulevaisuuteen.

Hoitovelka on hoidettava, mutta olennaista on suunnata katse ennaltaehkäisyyn ja oikea-aikaiseen hoitoon ja apuun. Erityisesti lasten ja nuorten pahoinvointi on kasvanut kestämättömiin mittasuhteisiin. Tarvitsemme todella paljon työtä, jotta palveluverkon puutteet ja katvealueet saadaan tilkityksi. Tärkeää on myös panostaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiin ja työolosuhteisiin, jotta alasta saadaan jälleen vetovoimainen, päättää Mäkinen.

Koko valtion lisätalousarvioesitys julkaistaan torstaina 2. helmikuuta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Haatainen: Paremmalla johtamisella selätetään työuupumus22.3.2023 12:16:21 EET | Tiedote

Viime aikoina on uutisoitu paljon erityisesti nuorten kokeman työuupumuksen kasvusta. Työterveyslaitoksen seurantatutkimusten mukaan joka neljäs suomalainen työntekijä oireilee tai kokee työuupumuksen uhkaa. Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy, miksi työikäiset saavat sairauspäivärahaa. Ongelma ei ole yksilössä vaan työn organisoinnissa. Työelämä ei ole valmis ja sen on kyettävä muuttumaan ajassa. Tarvitsemme lisää tutkimusta, ideoita ja kokeiluja, jotta voimme tehdä päätöksiä jotka aidosti parantavat työelämää ja varmistavat että ihmiset viihtyvät työssään ja kokevat sen merkitykselliseksi.

SDP:n Marko Asell: Hyvinvointialue ei ole nimensä mittainen, ennen kuin siellä edistetään aidosti myös liikuntaa   22.3.2023 08:14:19 EET | Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä julkaisi eilen raportin ”Kulttuurin ja liikunnan hyvinvointivaikutukset osaksi päätöksenteko- ja ohjausjärjestelmää”. Raportti on ansiokas katsaus siihen, mitä Suomessa olisi hyvä tehdä toisin, jotta aidosti edistäisimme ihmisten hyvinvointia jatkossa paremmin. Esimerkiksi sote-uudistuksen keskeisenä tavoitteena on ollut ennaltaehkäisevien toimien lisääminen uusilla hyvinvointialueilla, mutta tässä yhteydessä ei mainita sanallakaan liikuntaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme