SDP EDUSKUNTA

SDP:n Riitta Mäkinen: Jakeluvelvoitteen väliaikainen alentaminen helpottaa työssäkäyntiä ja suitsii elinkustannusten nousua

Jaa

SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinen kiittelee eduskuntaan käsittelyyn tullutta hallituksen esitystä polttoaineiden jakeluvelvoitteen väliaikaisesta laskemisesta. Esityksellä dieselin pumppuhinta laskisi 12 senttiä litralta ja bensiinin hieman vähemmän.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- On erittäin hyvä, että tämä keväällä linjattu esitys etenee ja uusi keino korkeisiin polttoainehintoihin puuttumiseksi otetaan käyttöön tässä ja nyt. Hallitus ei katso sivusta kun elinkustannukset kohovat nyt dramaattisesti ja erityisesti liikkumisesta on tullut kallista.

Mäkinen huomauttaa, että  jakeluvelvoitetta alentamalla tuetaan paitsi työssäkäyntiä ja mahdollisuuksia liikkua vapaa-ajalla, myös kuljetusyrityksiä.

- Jakeluvelvoitteen alentaminen tulee toivottavasti näkymään polttoainepumpuilla täysimääräisesti ja helpottaa ihmisten arkea elinkustannusten noustessa niin dramaattisesti juuri nyt. Lopullinen hintavaikutus riippuu kuitenkin jakelijoista ja siitä kuinka nopeasti nämä siirtävät alhaisemman jakeluvelvoitteen hintoihin.

- On suotavaa, että tämä tapahtuisi mahdollisimman nopeasti, koska se tämän esityksen perimmäinen tarkoitus on: hyödyttää kuluttajia ja kuljetusyrityksiä.

Mäkinen huomauttaa, että isossa kuvassa on edelleen keskeistä, että fossiilisista polttoaineista pyritään pääsemään eroon. Venäjän käynnistämä sota on viimeistään näyttänyt toteen sen, ettei fossiilitalouden varaan voi rakentaa tulevaisuutta.

- Samalla kun teemme määrätietoisesti energiataloudessa vihreää siirtymää, on kuitenkin arvokasta että hallitus reagoi myös tässä ja nyt helpottaen ihmisten arkea kriisin keskellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme