SDP EDUSKUNTA

SDP:n Riitta Mäkinen: kasvun ja kestävän valtiontalouden kannalta tärkeät toimet etenevät

Jaa

SDP:n kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Riitta Mäkinen kiittelee eilen lausuntokierrokselle lähteneitä esityksiä TKI-verovähennyksestä sekä arvonnousuverosta. Mäkinen huomauttaa, että jälleen hallitus saa edistettyä lupaamiaan toimenpiteitä, jotka ovat tärkeitä tulevan kasvun luomiseksi sekä valtion verotulojen lisäämiseksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Arvonnousuverolla vihdoin varmistetaan, että Suomi voi verottaa omaisuuden myyntivoittoja siltä osin, kun ne ovat kertyneet Suomessa asuessa. Tämä on kansainvälisen verotuksen yleinen periaate ja siksi useimmissa muissa länsimaissa on jo käytössä vastaava veromalli. Nyt Suomi on vapaaehtoisesti ollut verottamatta myyntivoittoja tai nostoja vakuutuskuorista sen jälkeen, kun henkilö siirtää kirjat toiseen maahan.

Mäkinen huomauttaa, että esityksellä puututaan myös verovälttelyyn, sillä muutettaessa verokeitaaseen ei myyntivoittoja veroteta lainkaan.

- On hienoa, että esitys etenee muodossa, joka turvaa Suomen veropohjaa varsin kattavasti. Lausuntokierros on tarpeen, kun kyse on uudesta säännöksestä. Parhaimmassa tapauksessa lausuntokierroksella löydetään vielä kattavammin mahdollisuuksia veropohjan turvaamiseen.

Toinen lausuntovaiheeseen etenevä toimenpide on viime keväänä sovittu TKI-verovähennys, jonka toimeenpanosta päätettiin parlamentaarisen TKI-ryhmän esitysten pohjalta.

Mäkinen huomauttaa olevan selvää, että Suomen menestys nojaa jatkossakin osaamiseen ja innovaatioihin. Näihin on panostettava kaikin käytettävissä olevin keinoin; tukemalla niin koulutusta, tutkimusta, tuotekehitystä kuin investointejakin.

- Ilahduttavaa TKI-esitysluonnoksessa on myös pienempien yritysten huomioiminen, toteaa Mäkinen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Budjettiesityksellä tähdätään onnistuneeseen kotoutumiseen23.9.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan jäsen Piritta Rantanen osallistui eilen täysistunnossa keskusteluun budjetin sisäministeriön pääluokkaa koskevaan keskusteluun, jossa keskusteltiin myös ukrainalaisten kotoutumisen edistämisestä ja näkee, että budjettiin on saatu paljon sellaista rahoitusta, mikä auttaa Suomeen tulleiden ukrainalaisten tilannetta. Rantanen kertoo, miten merkityksellinen osa yhteisöä ukrainalaisista on kotikaupungissaan Jämsässä tullut, ja pitää esityksessä olevia asioita tärkeinä.

Pitkään valmisteltu eläinten hyvinvointilaki annettiin eduskunnalle – Pia Viitanen toivoo lain nopeaa mutta laadukasta käsittelyä ja pikaista voimaantuloa22.9.2022 14:44:14 EEST | Tiedote

- On välttämätöntä, että vanhentunut eläinsuojelulaki uudistetaan eläinten hyvinvointilaiksi. Moni asia etenee hyvään suuntaan ja eläinten lajityypillinen käyttäytyminen mahdollistetaan entistä paremmin. Eläinten käyttäytymistieteellinen tutkimus kehittyy nyt niin nopeasti, että uskon lain uudistustarpeiden olevan edessämme taas pian. Nyt on tärkeää keskittyä siihen, että tämä laki saadaan hyväksytyksi aikataulussa ja voimaan pikaisesti, sanoo Viitanen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme