SDP EDUSKUNTA

SDP:n Riitta Mäkinen: Kestävä kasvu syntyy koulutukseen ja tutkimukseen panostamalla

Jaa
-Kestävä kasvu syntyy vahvistamalla koulutusta ja elinikäistä oppimista, panostamalla tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä rohkaisemalla yrityksiä vihreän siirtymän tuomiin mahdollisuuksiin. Samalla tarvitsemme myös tulevaisuudessa lisää työperäistä maahanmuuttoa, jotta kasvu ei hyydy työvoiman puutteeseen, sanoo kansanedustaja Riitta Mäkinen (sd).
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Työministeri Tuula Haataisen asettama ja työelämäprofessori Sixten Korkmanin johtama työmarkkinakeskusjärjestöjen koordinaatioryhmä luovutti tänään raporttinsa ja politiikkasuosituksensa tuottavuuden ja työvoiman saatavuuden vahvistamiseen.

Suosituksissa nousevat vahvasti esille koulutuksen ja jatkuvan oppimisen rahoituksen turvaaminen sekä TKI-rahoituksen varmistaminen. Lisäksi ryhmä suosittaa työperäisen maahanmuuton sujuvoittamista sekä esimerkiksi yritystukien uudistamista vihreää siirtymää ja tuottavuuskasvua tukevaan suuntaan.

-Olen hyvin iloinen, että arvovaltaisen ryhmän suosituksissa on paljon samoja teemoja, joita me sosialidemokraatit olemme pitkään pitäneet esillä ja joiden eteen olemme tehneet työtä Marinin hallituksessa. Koventuneessa kansainvälisessä kilpailussa pärjäämme vain panostamalla osaamiseen ja uudistumiseen. Esimerkiksi vihreä siirtymä tarjoaa yrityksille valtaisan mahdollisuuden. Nyt meidän tulee olla eturintamassa tässä työssä, Mäkinen jatkaa.

Suomi tarvitsee tulevaisuudessa myös yhä enemmän työperäistä maahanmuuttoa, jotta kasvu ei jää kiinni työvoiman saatavuudesta. Jo tällä hetkellä monet yritykset kamppailevat jatkuvasti rekrytointivaikeusien kanssa. Tarvitsemme esimerkiksi lupaprosessien sujuvoittamista, mutta samalla myös tulee pitää kiinni työehtojen noudattamisesta ja reilusta työelämästä.

-Työntekijöiden asemaa heikentämällä tai tukia leikkaamalla emme luo tähän maahan kestävää kasvua, vaan vain syvennämme vastakkainasettelua. Kestävä kasvu sen sijaan syntyy huolehtimalla osaavasta työvoimasta ja elinvoimaisesta yrityssektorista. Tänään julkaistu raportti antaa erinomaiset eväät tulevalle hallituksen näiden keinojen vahvistamiseen, Mäkinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Lyly: Tarvitsemme kasvua, emme riitelyä - silti työllisyyttä ja kestävää kasvua lisääviä positiivisia toimia ei ole vielä hallitusneuvotteluista kuultu5.6.2023 10:11:00 EEST | Blogi

Olen huolestuneena seurannut, miten viime aikoina hallitusohjelmaneuvotteluihin liittyen ovat esillä olleet työntekijöiden asemaan kohdistuvat heikennykset. Hämmästyttävää on se, että ne koskevat vain työntekijäpuolta. Vastaavia esityksiä ja muutoksia ei ole juuri näkynyt työnantajien tilanteeseen liittyen.

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme