SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Maailmanlaajuisen kriisin keskellä oppositiojohtajaltakin odottaa vastuullisuutta puheissaan

Jaa

SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen ei pidä Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpolta fiksuna vetona pyrkiä vääristämään pääministeri Sanna Marinin sanomisia. Petteri Orpon väittämä – ”hallituksen jatkuvasta pallottelusta annetaanko taudin levitä vai ei” – ei perustu faktoihin.

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kristiina Salonen odottaa vastuullisuutta Petteri Orpolta väitteidensä esittämisessä. (Kuva: Jukka -Pekka Flander)
Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kristiina Salonen odottaa vastuullisuutta Petteri Orpolta väitteidensä esittämisessä. (Kuva: Jukka -Pekka Flander)

- Pääministeri on useaan otteeseen sanonut, että Suomen hallitus ei halua koronaviruksen leviävän, vaan tavoitteena on estää ja hidastaa taudin leviäminen. Mitä hyötyä tämän koronakriisin keskellä on suomalisille luoda tällaisia, kokoomuksen keksimiä, mielikuvia ja satuja salatuista tavoitteista? Meidän jokaisen poliitikon on oltava tarkka sanomisissamme näin vakavan, poikkeusolot Suomeen aiheuttaneen, kriisin viestinnässä. Sitä tulee vaatia ja edellyttää myös oppositiojohtajalta, toteaa Kristiina Salonen.

- Tällaisten pelkojen luominen on lisäksi äärimmäisen vakavaa jo ennestään syöksyvälle taloudellemme. Taloudellinen toimeliaisuus on psykologiaa. Jos tietoisesti halutaan harhauttaa ihmisiä uskomaan taudin tahallinen levittäminen, tehdään hallaa myös kansantaloudelle. Sekö tosiasiallisesti onkin tällaisten ulostulojen tarkoitus? Toivottavasti ei, sanoo Salonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kristiina Salonen odottaa vastuullisuutta Petteri Orpolta väitteidensä esittämisessä. (Kuva: Jukka -Pekka Flander)
Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kristiina Salonen odottaa vastuullisuutta Petteri Orpolta väitteidensä esittämisessä. (Kuva: Jukka -Pekka Flander)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden ahdinkoon koronan aikana puututtava1.6.2020 14:27:11 EESTTiedote

Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tilannetta koronan aikana. Normaalien elinkustannusten lisäksi EU- ja ETA-maiden ulkopuoliset korkeakouluopiskelijat maksavat lukukausimaksuja, jotka voivat olla jopa 18 000 euroa vuodessa. Koronakriisi on viivästyttänyt opintoja ja opintoihin kuuluvia harjoitteluja, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia kansainvälisille opiskelijoille. Osa korkeakouluista on ottanut käyttöön apurahoja kattamaan pandemiasta johtuvia ylimääräisiä lukukausimaksuja, mutta niiden korvaamisesta ei ole olemassa kansallisen tason päätöstä. - Meidän tulee turvata koronakriisin takia vaikeutunut kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden asema Suomessa. Ulkomailta tulee Suomeen huippuosaamista, jonka pois lähteminen on tällä hetkellä koronan takia suuri uhka. Olisi hyvin valitettavaa, jos Suomi koulutuksen edelläkävijänä ja huippumaana ei pystyisi turvaamaan

SDP:n Eloranta: Alle 18-vuotiaiden rikosten uhrien esitutkinta tulee tehdä kiireellisesti29.5.2020 10:40:26 EESTTiedote

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien alaikäisten rikosten uhrien esitutkintaa. Nykyisessä esitutkintalaissa velvoitetaan poliisia suorittamaan esitutkinta kiireellisesti, kun rikoksesta epäilty on alaikäinen. Kiireellisyyttä ei kuitenkaan velvoiteta silloin, kun rikoksen uhri on alaikäinen. Tähän olisi Elorannan mielestä syytä saada korjaus. - Lain mukaan tulee esitutkinta suorittaa aina ilman tarpeetonta viivästystä. Rikoksesta epäillyn ollessa alaikäinen velvoitetaan kiireellisyyteen. Kun rikoksen uhri on alaikäinen ei laki sen sijaan velvoita kiireellisyyteen. Tämä olisi kuitenkin tärkeää alaikäisen uhrin suojelun näkökulmasta, jotta traumaattinen asia saadaan nopeasti käsiteltyä ja syntyneitä haittoja voidaan hoitaa eikä elinikäisiä vaurioita pääsisi syntymään. Aikainen puuttuminen ja ennaltaehkäisy antaisi paremmat mahdollisuudet selvitä traumaattisesta kokemuksesta, Eloranta toteaa. - Trauman käsittely on helpompaa, kun se on saatu

SDP:n Tuula Väätäinen: Parhaiten tuemme ravintoloita käyttämällä niiden palveluita29.5.2020 10:26:55 EESTTiedote

Suomen hallitus on keventämässä koronarajoituksia asteittain siten, että ravintoloiden avaaminen asiakkaille 1.6.2020 alkaen sallitaan. Asetetut rajoitustoimet ovat olleet välttämättömiä koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Rajoitustoimilla on onnistuttu hillitsemään tehokkaasti epidemian etenemistä. Nyt Suomessa on mahdollista siirtyä vaiheeseen, jossa laajamittaisista rajoitustoimista luovutaan hallitusti. Ravintolatoiminnassa tulee edelleen noudattaa toimia, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä. - Koronaviruksen leviämisen estämistoimien vaikutukset ovat kohdistuneet erityisen voimakkaasti ravitsemisliikkeisiin. Ravintolat ovat olleet poikkeuslain nojalla suljettuna asiakkailta liki kaksi kuukautta. Nyt rajoituksia ollaan asteittain purkamassa. Hallitus auttaa ravintoloita tukemalla uudelleentyöllistämistä ja hyvittämällä liiketoiminnan rajoittamisesta aiheutuneita menetyksiä, kertoo Väätäinen. - Sulkemisen vaikutukset ravintoloiden omistajien ja työntekijöiden arke

SDP:n Niina Malm: Työelämän eriarvoistuminen on pysäytettävä26.5.2020 14:52:00 EESTTiedote

Vuoden 2019 työolobarometrin ennakkotietojen mukaan sosioekonomisten ryhmien väliset erot näkyivät erityisesti etätyöskentelyn mahdollisuuksissa. Barometrin mukaan ylemmistä toimihenkilöistä lähes kolmasosa oli tehnyt etätyötä viikoittain tai useammin viimeisen vuoden aikana, kun taas työntekijöistä vastaava osuus oli vain kaksi prosenttia. Kansanedustaja Niina Malm (sd.) huomauttaa, että erityisesti koronakriisin aikana työelämän eriarvoisuus on nostanut päätään. - Vaikka etätyö onkin yleistynyt viime vuosina yhä enemmän, on kuitenkin koronakriisin aikana korostunut, että kaikkea työtä ei edes pystytä muuttamaan etätyöksi. Siitä huolimatta on olemassa paljon muita kohtia, joihin panostamalla voidaan pitää huoli siitä, ettei eriarvoisuus työelämässä pääse kasvamaan. Esimerkiksi työntekijöiden kouluttaminen ja vaikutusmahdollisuuksien parantaminen työelämässä ovat tärkeä osa eriarvoisuuden torjuntaa, Malm toteaa. Sosioekonomiset erot näyttäytyvät tällä hetkellä myös koulutusmahdollisuuk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme